Breaking News

Τι ισχύει από 4 Μαΐου για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο;

Τι ισχύει από 4 Μαΐου για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο;

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, ξεκινάει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων άσκοπων μετακινήσεων που είχαν επιβληθεί για τη μείωση εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προτρέπει πρώτη επιλογή μας να είναι οι μετακινήσεις με το ιδιωτικό μας μεταφορικό μέσο, εννοείται αν αυτό είναι εφικτό.

Προς τη διευκόλυνση αυτής της προτροπής παρατείνεται για το μήνα Μάιο η αναστολή του Δακτυλίου. Επίσης από 4 Μαΐου επιτρέπεται πλέον η επιβίβαση στα Ι.Χ, εκτός προφανώς από του οδηγού, και δυο ακόμα επιβατών. Προβλέπεται ακόμα ελεύθερη στάθμευση σε κέντρα πόλεων με στόχο την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς το πρώτο κρίσιμο δίμηνο. Προσέξτε, από 4 έως 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο εντός του νομού της μόνιμης κατοικίας σας.

Ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα ανακοινώσει αναλυτικά περαιτέρω ρυθμίσεις για την παράταση ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου οχημάτων, καθώς και το πλαίσιο επανέναρξης των θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων και εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού από τους πολίτες στα ΚΤΕΟ, στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών.



Related Articles

Σύγκρουση 60 οχημάτων με αρκετούς τραυματίες (video)

Μπορεί στην Ελλάδα ο καιρός τις τελευταίες μέρες να είναι αρκετά ηλιόλουστος (αν και η καραντίνα δε μας επιτρέπει να

Εμπλουτίζει τον εξοπλισμό του το Fiat 500X

Εξοπλιστική ανανέωση υπέστη το Fiat 500X, προκειμένου να τονώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον προς το «πρόσωπο» του. Το ιταλικό crossover πλέον

H νέα Mercedes T-Class απευθύνεται σε όσους μεταφέρουν πολλούς επιβάτες

Ένα νέο μοντέλο της Mercedes βρίσκεται στα σκαριά και ονομάζεται T-Class. Τι ξέρουμε λοιπόν για αυτό; Από το παραπάνω σκίτσο