Breaking News

Η SEAT πλέον δεν προσφέρει μόνο αυτοκίνητα (video)

Η SEAT πλέον δεν προσφέρει μόνο αυτοκίνητα (video)

Πριν από λίγες μέρες η SEAT μας είχε ενημερώσει ότι θα λανσάρει την πρώτη μοτοσυκλέτα στην ιστορία της.

Η στιγμή αυτή έφτασε στο Διεθνές Συνέδριο Smart City Expo της Βαρκελώνης, όπου η ισπανική εταιρεία αποκάλυψε την ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα e-Scooter. Όπως είναι λογικό η νέα μοτοσυκλέτα e-Scooter ως αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκπέμπει μηδενικούς ρύπους στην ατμόσφαιρα.

Διαθέτει μπαταρία, ηλεκτροκινητήρα 7 kW απόδοσης 15 ίππων, ο οποίος είναι ανάλογος σε δύναμη με μια μοτοσυκλέτα 125 κ.εκ. Η στιγμιαία ροπή τώρα βρίσκεται στα 240 Nm, η επιτάχυνση από 0-50 χλμ./ώρα διαρκεί 3,8 δευτ. και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 100 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία που προαναφέραμε είναι αποσπώμενη μπορεί να φορτίσει από οικιακή πρίζα ή από δημόσιο σταθμό φόρτισης, ενώ η αυτονομία που μπορεί να προσφέρει είναι μέχρι 115 χλμ. (μέτρηση World Motorcycle Test Cycle).

Η ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα e-Scooter είναι ιδανική για αστικές μετακινήσεις, αλλά και άκρως οικονομική καθώς για κάθε 100 χλμ. το εκτιμώμενο κόστος δεν υπερβαίνει τα 0,70 ευρώ.

Η έκδοση παραγωγής της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας e-Scooter θα παρουσιαστεί εντός του 2020, ενώ θα κατασκευάζεται από την Silence με την οποία συνεργάζεται η SEAT.

Παράλληλα η SEAT παρουσίασε και το νέο της ηλεκτρικό πατίνι, το e-Kickscooter, το οποίο προσφέρει αυτονομία 65 χλμ., ενσωματώνει δυο ανεξάρτητα συστήματα πέδησης, ενώ η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 551 Wh.

Υπενθυμίζεται ότι το υφιστάμενο ηλεκτρικό πατίνι της SEAT, το eXS, από το 2018 έχει πετύχει πάνω από 10.000 πωλήσεις.



Related Articles

Περιπολικά έκαναν κόντρα και τράκαραν μεταξύ τους! (video)

Έχουμε δει αρκετές φορές την Τροχαία να επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα σε επιπόλαιους οδηγούς που κάνουν αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητες σε δημόσιους

Οδηγός φορτηγού δεν κατάλαβε ότι παρέσυρε ένα Volkswagen Golf (video)

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχτηκε στον αυτοκινητόδρομο Α40 του Λονδίνου, καθώς ο οδηγός ενός φορτηγού είχε παρασύρει, άθελα του, ένα μαύρο

Αχαρνές: Σύλληψη για κλοπές οχημάτων – Εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις

Συνελήφθη πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, 18-4-2024, στην περιοχή των Αχαρνών, 39χρονος ημεδαπός, για κλοπές οχημάτων κατ’ εξακολούθηση. Παράλληλα του