Breaking News

Το ηλεκτροκίνητο φορτηγό DAF CF προμηθεύει σουπερμάρκετ

Το ηλεκτροκίνητο φορτηγό DAF CF προμηθεύει σουπερμάρκετ

Η επερχόμενη μετάβαση στα ηλεκτροκίνητα οχήματα επηρεάζει και τα φορτηγά, ενώ η DAF μπορεί ήδη να καταθέσει τη δική της πρόταση.

Ο λόγος για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο φορτηγό DAF CF, το οποίο βασίζεται στο συμβατικό CF που έχει λάβει τον τίτλο του «Διεθνούς Φορτηγού για τη χρονιά 2018». Προορίζεται για μεταφορές φορτίων έως 37 τόνων σε αστικές περιοχές, ενώ χρησιμοποιεί την τεχνολογία E-Power της VDL. Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 210 kW και μπαταρία ιόντων λιθίου με συνολική ισχύ 170 kWh, η οποία για μια πλήρη φόρτιση χρειάζεται 1,5 ώρα και για ταχεία φόρτιση μόλις 30 λεπτά, ενώ η αυτονομία που προσφέρει μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ.

Η ολλανδική αλυσίδα σουπερμάρκετ Jumbo λοιπόν είναι αυτή που εντάσσει πρώτη στο στόλο της το ηλεκτροκίνητο φορτηγό DAF CF, ώστε μέσα από τη χρήση του σε πραγματικές συνθήκες να συμβάλει στην εξέλιξη της εν λόγω τεχνολογίας. Στόχος της Jumbo είναι στο εγγύς μέλλον να προμηθεύει το 45% των καταστημάτων της με ηλεκτροκίνητα φορτηγά, ενώ μέχρι το 2020 επιθυμεί να μειώσει κατά 50% τις εκπομπές C02 από το στόλο της σε σύγκριση με τα δεδομένα του 2008.

Πέρα από το όφελος προς το περιβάλλον το ηλεκτροκίνητο φορτηγό DAF CF διακρίνεται και για τη χαμηλή ηχητική του ρύπανση. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει εγκατασταθεί ένας σταθμός φόρτισης στο κέντρο διανομής της Jumbo, ώστε το ηλεκτροκίνητο φορτηγό DAF CF να γεμίζει τη μπαταρία του πριν ξεκινήσει τα δρομολόγια του.



Related Articles

Η Mercedes κατασκεύασε 222.222 V-Class

Αν έχετε κάποιου είδους ψυχαναγκασμό με τους αριθμούς τότε θα είναι για εσάς απόλαυση η είδηση ότι πλέον έχουν κατασκευαστεί

Οι πωλήσεις φορτηγών και λεωφορείων στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2018

Μέσα από τα επίσημα στοιχεία της EΛΣΤΑΤ και της ΣΕΑΑ μαθαίνουμε πόσα λεωφορεία και φορτηγά πουλήθηκαν στη χώρα μας τον

Το λεωφορείο που μετέφερε τις πιο όμορφες Γαλλίδες

Τον οδηγό του συγκεκριμένου λεωφορείου Setra S 516 HDH σίγουρα θα τον ζήλεψαν πολλοί άντρες, καθώς μετέφερε τις 30 καλλονές