Breaking News

Τι πρέπει να προσέχουμε στην οδήγηση με κακοκαιρία;

Τι πρέπει να προσέχουμε στην οδήγηση με κακοκαιρία;

Η σφοδρή κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα μας επιβάλει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας με αυτοκίνητο.

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε μια σειρά συμβουλών προς τους οδηγούς, ενώ ταυτόχρονα αναφέρει ότι έχει προβεί στη λήψη αυξημένων μέτρων και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμοδίων Υπηρεσιών, ώστε να παρέμβουν ή να συνδράμουν όποτε χρειαστεί.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν όλοι όσοι αναγκαστικά θα μετακινηθούμε στους δρόμους τις επόμενες ώρες. Αρχικά συνίσταται να αποφεύγονται οι μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες, ιδιαίτερα στις περιοχές που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα. Καλό θα ήταν επίσης να ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και να ακολουθούμε τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Μη ξεχνάτε επίσης να διατηρείται χαμηλές ταχύτητες και μεγαλύτερες αποστάσεις από το προπορευόμενο όχημα. Δε διασχίζουμε πλημμυρισμένους δρόμους και έχουμε πάντα κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο μας.

Τέλος, μη ξεχνάτε να ελέγχετε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι υαλοκαθαριστήρες και τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας, καθώς με βροχή και ολισθηρό οδόστρωμα είναι ζωτικής σημασίας η σωστή τους λειτουργία.



Related Articles

Toyota Prius εκτοπίζεται από Nissan και αναποδογυρίζει (video)

Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που διέθετε ενσωματωμένη κάμερα παρέδωσε το υλικό που κατέγραψε από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην αστυνομία.

Πώς ταξιδεύουν στον αέρα οι πιλότοι της Mercedes; (video)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως ταξιδεύουν από τη μια χώρα στην άλλη τόσο συχνά οι πιλότοι της Mercedes-AMG Petronas Motorsport για

Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με φορτηγό-δέκα μαθητές τραυματίες (video)

Το να συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα αποτελεί καθημερινότητα, ωστόσο όταν σε αυτό εμπλέκονται παιδιά δε μπορεί παρά η είδηση να