Breaking News

To νέο Ford Focus πιο ολοκληρωμένο από ποτέ (video)

To νέο Ford Focus πιο ολοκληρωμένο από ποτέ (video)

H Ford προχώρησε στην προγραμματισμένη αποκάλυψη του νέου Focus, το οποίο στην τέταρτη γενιά του πλέον προσφέρεται με ποικιλία κίνητρων, εκδόσεων, χρωμάτων, αμαξωμάτων και τεχνολογικών συστημάτων.

Φυσικά οι σχεδιαστές της μπλε οβάλ εταιρίας φρόντισαν να αναπλάσουν το παρουσιαστικό του Focus κάνοντας το πιο εκλεπτυσμένο χωρίς να ξεκινούν όμως από λευκό χαρτί.

Οι κυριότερες επεμβάσεις εντοπίζονται σε φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, προφυλακτήρες και μάσκα. Το μικρομεσαίο μοντέλο της Ford θα διατίθεται ως hatchback, sedan και Estate καλύπτοντας όλα τα γούστα και όλες τις μεταφορικές ανάγκες. Η παλέτα του νέου Focus περιλαμβάνει συνολικά 13 αποχρώσεις ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και τρεις νέες.

Επισημαίνεται ότι χάρη στη νέα αρχιτεκτονική C2 της Ford το νέο Focus ζυγίζει πλέον 88 κιλά λιγότερα και ταυτόχρονα έχει αυξήσει κατά 20% τη στρεπτική του ακαμψία.

Η γκάμα των εκδόσεων του περιλαμβάνει την πλούσια εξοπλιστικά Titanium, τη σπορ ST-Line, τη νέα crossover Active και την πολυτελή Vignale.

Στο εσωτερικό του νέου Focus εντοπίζουμε αρκετά κοινά σημεία με το νέο Fiesta, όπως η λεπτή κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής, ο νέος πίνακας οργάνων, το τιμόνι και η κεντρική κονσόλα. Σημαντικό για τους χώρος των επιβατών είναι το γεγονός ότι το μεταξόνιο του εζήλωσε κατά 53 χλστ.

Οι βενζινοκινητήρες EcoBoost και οι πετρελαιοκινητήρες EcoBlue του νέου Focus  εναρμονίζονται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και συνεργάζονται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με 8-τάχυτο αυτόματο.

Ο EcoBoost του ενός λίτρου προσφέρεται με ισχύ 85, 100 και 125 ίππους, ενώ ο 1.5 EcoBoost 150 και 182 ίππους. Ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 EcoBlue προσφέρεται με ισχύ 95 ή 120 ίππων με τη ροπή των 300 Nm να παραμένει σταθερή και στις δυο περιπτώσεις, ενώ ο δίλιτρος EcoBlue αποδίδει 150 ίππους και ροπή 370 Nm.

Τεχνολογικά highlight στο νέο Focus αποτελούν το head-up display, οι κατευθυνόμενοι προβολείς, το adaptive cruise control, η αυτόματη στάθμευση και η κάμερα οπισθοπορείας.

Περισσότερα για το νέο Focus στο video που ακολουθεί.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
FiestaFocusFord

Related Articles

Αήττητο 50 χρόνια το Toyota Hilux

Την επιτυχημένη ιστορία μισού αιώνα του Hilux γιόρτασε η Toyota στο 67ο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Με ποιο τρόπο; Παρουσίασε στη

Σχεδόν μισό εκατομμύριο κοστίζει το αγωνιστικό Nissan GT-R

Το εκρηκτικό Nissan GT-R μπορεί άνετα να εισβάλει μέσα σε μια πίστα και να καταπλήξει, ωστόσο η ιαπωνική εταιρία προσφέρει

Εξορίζονται τα αυτοκίνητα βενζίνης και πετρελαίου από τη Μ. Βρετάνια

Τις πωλήσεις νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων θα απαγορεύσει η βρετανική κυβέρνηση από το 2040. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το σχετικό