Breaking News

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο AeroMobil 5.0 VTOL Concept

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο AeroMobil 5.0 VTOL Concept

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε όλο και πιο συχνά να προτείνονται ιδέες για τα λεγόμενα ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Στη σχετική λίστα προστίθεται πλέον και το νέο AeroMobil 5.0 VTOL Concept, το οποίο αποτελεί στην ουσία συνέχεια του 4.0 STOL που θα λανσαριστεί το 2020.

Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο τετραθέσιο αυτοκίνητο, το οποίο διαθέτει μεγάλη πίσω αεροτομή για σταθερότητα στις πτήσεις, δυο φτερά που κλείνουν στις πλευρικές επιφάνειες όταν αυτό βρίσκεται στο έδαφος και ανοίγουν για ανέβει στο ουρανό.

Σημειώστε ακόμα ότι μπορεί να πετάει με αυτόματο πιλότο, έτσι λοιπόν δε θα χρειάζεται ο οδηγός του να είναι και πιλότος. Τώρα, σε κάθε φτερό υπάρχει από ένας ηλεκτροκινητήρας, ώστε να πραγματοποιείται η απογείωση.

Η ονομασία VTOL προέρχεται από τις λέξεις “vertical take-off and landing” που σημαίνουν ότι μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα, κάτι απαραίτητο για τις πόλεις, στις οποίες φιλοδοξεί να κινείται. Για το λόγο αυτό η ανάρτηση του έχει προσαρμοστική απόσβεση για ομαλές προσγειώσεις-απογειώσεις.

Το εσωτερικό του δε θα μπορούσε να μη μοιάζει με πιλοτήριο αεροσκάφους, καθώς διαθέτει αρκετές οθόνες και τετράγωνο τιμόνι επενδυμένο με ξύλο.

Σύμφωνα με την AeroMobil θα δούμε στην άσφαλτο και στους αιθέρες το νέο 5.0 VTOL Concept στα επόμενα εφτά έως δέκα χρόνια. Ο χρόνος θα δείξει…

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Ρέει άφθονο το χρήμα στο Ντουμπάι – Η αστυνομία απέκτησε δεύτερο περιπολικό Lamborghini Urus (φωτογραφίες)

Oι νόμοι στο Ντουμπάι είναι αρκετά αυστηροί και οι αστυνομικοί εκεί δεν αστειεύονται, ειδικά όταν οδηγούν μια Lamborghini. Στο εμιράτο

Μπορεί η BMW M5 να περάσει την Lamborghini Gallardo;

Έναν κοινό παρονομαστή βρήκαν ότι έχουν η BMW M5 και η Lamborghini Gallardo και έτσι αποφάσισαν να αναμετρηθούν σε ένα

Πώς σας φαίνεται το Volkswagen Polo με coupe αμάξωμα;

Η εν λόγω σχεδιαστική πρόταση για το δημοφιλές Polo δεν έχει την επίσημη υπογραφή της Volkswagen, ωστόσο η γερμανική εταιρία