Breaking News

Το Toyota Prius PHV διέσχισε την έρημο της Σαχάρας

Το Toyota Prius PHV διέσχισε την έρημο της Σαχάρας

Ακούγεται τρελό και όμως συνέβη! Ένα υβριδικό plug-in μοντέλο, όπως το Toyota Prius PHV, κατάφερε να διασχίσει την έρημο της Σαχάρας.

Σίγουρα θα περίμενε κανείς ένα τέτοιο κατόρθωμα να είχε επιτευχτεί από κάποιο θηριώδες SUV. Την ιδέα αυτή είχε και υλοποίησε η ομάδα ACP. Ιδρύθηκε το 1979 από Ιάπωνες οδηγούς που ήθελαν συμμετάσχουν στο Ράλι Ντακάρ και αυτό ακριβώς έκαναν για τα επόμενα δώδεκα χρόνια.

Πέρα όμως από το πάθος τους για περιπέτεια και οδήγησης ανέπτυξαν και ένα έντονο ενδιαφέρον για τους διάφορους πολιτισμούς που συναντούσαν από το Παρίσι μέχρι το Ντακάρ. Παράλληλα για μια δεκαετία συμμετείχαν και σε αποστολές από τη Βόρεια Αμερική μέχρι την Αφρική οδηγώντας το πρώτο Prius που λανσαρίστηκε το 1997.

Με την εμπειρία αυτή λοιπόν δεν ήταν δύσκολο για αυτούς να πάρουν την απόφαση φέτος το Μάρτιο να οδηγήσουν το σύγχρονο Prius PHV από το Παρίσι στο Ντακάρ ακολουθώντας την ίδια διαδρομή πριν από σαράντα χρόνια, έχοντος για συνοδεία και υποστήριξη ένα Land Cruiser.

Δείτε το παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα 7.000 σκονισμένα χιλιόμετρα του Prius PHV.



Related Articles

Πωλείται Mercedes ML μεταμφιεσμένη σε τανκ – Έχει ερπύστριες, «πολυβόλα» και σιδερογροθιά (φωτογραφίες)

Αν υπηρετήσατε στα τεθωρακισμένα και αναπολείτε τη στρατιωτική σας θητεία ή αν θέλετε να οδηγήσετε κάτι που να θυμίζει τανκ,

Τα ηλεκτροκίνητα ταξί Nissan Leaf εξαπλώνονται στην Ευρώπη

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας κυκλοφορούν πλέον 67 ηλεκτροκίνητα ταξί Nissan Leaf. Πέρυσι ο δήμος Φλωρεντίας έβγαλε μια προκήρυξη, με την

Σε τι διαφέρει το Nissan X-Trail που πωλείται στη Ρωσία;

Η αγορά της Ρωσίας έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και η Nissan φροντίζει για το λόγο αυτό να προσαρμόσει κατάλληλα