Breaking News

Πώς θα αλληλεπιδρούν τα Audi με τους φωτεινούς σηματοδότες; (video)

Πώς θα αλληλεπιδρούν τα Audi με τους φωτεινούς σηματοδότες; (video)

Εντατικές είναι οι εργασίες της Audi στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Υπενθυμίζουμε ότι η γερμανική εταιρία με σήμα τους τέσσερις ενωμένους κύκλους εργάστηκε το 2009 πάνω σε ένα αυτόνομο TTS, ενώ έπειτα είδαμε μοντέλα της να κινούνται εντελώς μόνα τους σε πίστες, βουνά αλλά και σε δημόσιους δρόμους διανύοντας αποστάσεις ακόμα και από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι το Λος Άντζελες. Τώρα η  Audi μας παρουσιάζει ακόμα μια εξέλιξη στην αυτόνομη οδήγηση που είναι η αλληλεπίδραση του οχήματος με τους φωτεινούς σηματοδότες.

Πιο αναλυτικά, οι φωτεινοί σηματοδότες στις σύγχρονες πόλεις λειτουργούν με αισθητήρες που ανιχνεύουν την κίνηση στους δρόμους. H Audi συνεργάζεται με τους παρόχους αυτών των δεδομένων σε ορισμένες πόλεις, όπως με 600 διασταυρώσεις στην Κολούμπια, ώστε όταν ένα αυτόνομο μοντέλο εισέρχεται σε ζώνη με φωτεινούς σηματοδότες να αλληλεπιδρά με αυτούς.

Για παράδειγμα όταν το φανάρι είναι κόκκινο στο head-up display ή στον πίνακα οργάνων του αυτόνομου οχήματος θα προβάλλεται η αντίστροφη μέτρηση μέχρι να γίνει πράσινο.

Το εν λόγω σύστημα διατίθεται ήδη σε επιλεγμένα μοντέλα της Audi, ενώ στο μέλλον θα καθορίζεται η ταχύτητα του οχήματος ανάλογα με την κίνηση, ώστε να μην το πιάνει κανένα κόκκινο, ενώ η λειτουργία του συστήματος Start/Stop του κινητήρα θα μπορεί να συγχρονίζεται με το φωτεινό σηματοδότη.


Tags assigned to this article:
AudiTTSφωτεινό σηματοδότη

Related Articles

Αυτό το βελτιωμένο Toyota Hilux δεν είναι για το χωράφι

Ποιος είπε ότι ένα Toyota Ηilux συχνάζει μόνο σε χωράφια και εργοτάξια; Μπορεί να αναρριχηθεί σε χιονισμένες βουνοκορφές. Αρκεί όμως

Δείτε το εκχιονιστικό φορτηγό της Scania (video)

Το συγκεκριμένο φορτηγό Scania S 650 δεν έχει ως αποστολή να μεταφέρει βαριά εμπορεύματα, αλλά να δουλεύει κάτω από αντίξοες

Σε ποιο νέο μοντέλο της Toyota ανήκει αυτό το φωτιστικό σώμα;

H Toyota έχει αρχίσει ήδη να μας προετοιμάζει για την πρεμιέρα του νέου Avalon που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα