Breaking News

Αγιασμός φορτηγού Scania στην ιαπωνική θρησκεία (video)

Αγιασμός φορτηγού Scania στην ιαπωνική θρησκεία (video)

Στην Ελλάδα είναι αρκετοί αυτοί που όταν αγοράζουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο ζητάνε από κάποιο παπά να του κάνει αγιασμό.

Επίσης συχνά στο μεσαίο καθρέπτη κρεμιέται το εικόνισμα του Αγίου Χριστόφορου, καθώς είναι ο προστάτης των οδηγών και στο λεβιέ ταχυτήτων τοποθετείται ένα κομποσκοίνι.

Αντίστοιχα λοιπόν στην Ιαπωνία πραγματοποιείται μια παρεμφερής διαδικασία «αγιασμού», σύμφωνα όμως με τη θρησκεία του Σιντοϊσμού. Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε πως γίνεται αυτή σε ένα καινούργιο φορτηγό Scania R 450.

Ο ιερέας ψέλνει μπροστά από το φορτηγό, ώστε να το «καθαρίσει» από τα κακά πνεύματα, ενώ παράλληλα χτυπάει ένα ξύλινο μουσικό όργανο, καθώς με τον τρόπο αυτό προσεύχεται στου θεούς του Σιντοϊσμού.  Έπειτα ευλογεί το φορτηγό ρίχνοντας στον τράκτορα αλάτι και στους τροχούς ένα είδος ιαπωνικού ποτού.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής που διαρκεί μια ώρα ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, Νιρασάκι Χόντσο, μπορεί να πιάσει δουλειά, η οποία είναι να μεταφέρει ουίσκι, νερά και κρασιά σε όλη την Ιαπωνία.



Related Articles

Χωρίς πίσω καθίσματα αλλά με καρότσα το Suzuki Jimny

To Suzuki Jimny είναι ένα μικρό SUV, το οποίο λατρεύεις να οδηγείς σε απαιτητικές off-road διαδρομές και σχεδόν το μισείς

Το νέο Ford Ranger ρυμούλκησε ταυτόχρονα 15 τροχόσπιτα (video)

Αρχικά πρέπει να σας πούμε ότι δεν πρέπει να προσπαθήσετε σε καμία περίπτωση να μιμηθείτε το νέο Ford Ranger ρυμουλκώντας

Νέο Nissan Qashqai: Υβριδικό, ελαφρύτερο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο (video)

To δημοφιλέστερο SUV της Nissan, το Qashqai, βρίσκεται στη τελική ευθεία για την αποκάλυψη της τρίτης πλέον γενιάς του. Να