Breaking News

Η BMW μας δείχνει το μυστικό για γρηγορότερη επιτάχυνση (video)

Η BMW μας δείχνει το μυστικό για γρηγορότερη επιτάχυνση (video)

Δεν αρκεί μόνο το «όπλο» Launch Control που προσφέρει η BMW, αλλά χρειάζεται να έχεις και την κατάλληλη γνώση για να το χρησιμοποιήσεις.

Το πως ακριβώς λειτουργεί το Launch Control που απογειώνει την επιτάχυνση, θα μας το εξηγήσει ο νικητής του 2011 στον 24ωρο αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ, Στέφαν Λάντμαν, χρησιμοποιώντας μια Μ4 Coupe.

Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να ζεστάνουμε τον κινητήρα κάνοντας μερικούς γρήγορους γύρους μέσα στην πίστα πάντα. Στη συνέχεια απενεργοποιούμε το σύστημα DSC και επιλέγουμε τη χειροκίνητη λειτουργία στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Όπως τονίζει είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξουμε το επίπεδο τρία στο “Drive Logic”. Πατάμε το πεντάλ του φρένου τέρμα με το αριστερό μας πόδι και παράλληλα ασκούμε πίεση με το δεξί πόδι στο γκάζι, ενώ  ρυθμίζουμε την ταχύτητα που θέλουμε στο cruise control.

Με τη βελόνα στο στροφόμετρο να «φλερτάρει» ανάμεσα στις 3.000-3.3500 σ.α.λ αφήνουμε το φρένο και εκτοξευόμαστε…


Tags assigned to this article:
BMWLaunch ControlΜ4 Coupe

Related Articles

Δείτε πως κατασκευάζεται στην Τουρκία το νέο Hyundai i10 (video)

Πλάνα από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στο Ιζμίτ της Τουρκίας μας δείχνει η Hyundai μέσα από το παρακάτω video.

Το νέο ηλεκτρικό Jeep Avenger έτρεξε σε Μαραθώνιο! Πότε έρχεται Ελλάδα;

Στην πρώτη του «δοκιμή αντοχής» συμμετείχε το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Jeep Avenger, το οποίο «έτρεξε» σε Μαραθώνιο, χωρίς να «λαχανιάσει» καθόλου!

Μια BMW X3 εισέβαλε σε πεζόδρομο στο Κουκάκι

Το απόλυτο κομφούζιο επικράτησε προχτές το βράδυ στον πεζόδρομο της οδού Γεωργίου Ολυμπίου στο Κουκάκι. Η ασημί BMW X3 (πρώτης