Breaking News

Το νέο μικρό Renault City K-ZE κινείται μόνο με ρεύμα

Το νέο μικρό Renault City K-ZE κινείται μόνο με ρεύμα

Για την τοπική αγορά της Κίνας προορίζει η Renault το νέο City K-ZE, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι της Σαγκάης.

Γιατί η γαλλική εταιρεία επέλεξε την Κίνα; Διότι εκεί «ανθίζουν» τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, όπως το νέο City K-ZE. Φυσικά ρόλο παίζει και το γεγονός ότι η Κίνα είναι μια μεγάλη και σημαντική αγορά για τη Renault. Το λανσάρισμα του αναμένεται να γίνει  προς στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά το νέο City K-ZE είχε παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή πριν από έξι μήνες στο Σαλόνι του Παρισιού, ενώ πρόκειται για το έκτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στη γκάμα της Renault.

Παρατηρώντας το νέο City K-ZE διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ένα μικρό crossover με μαύρο πλαστικό προστατευτικό περιμετρικά του αμαξώματος, με ράγες οροφής, εμπρός φωτιστικά σώματα δυο επιπέδων, με Led φώτα ημέρας και με ανάγλυφες πλευρικές επιφάνειες.

Η απόσταση του από το έδαφος είναι 150 χλστ., το μεταξόνιο του είναι 2.423 χλστ. και το πορτμπαγκάζ του προσφέρει 300 λίτρα. Η φόρτιση της μπαταρίας του μπορεί να γίνει από οικιακό ρεύμα 220V, ενώ για να φτάσει στο 100% χρειάζεται 4 ώρες. Από ταχυφορτιστή τώρα εντός μόλις 50 λεπτών η μπαταρία του από το 0% φτάνει στο 80%.

Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει η κεντρική  έγχρωμη οθόνη αφής LCD των 8 ιντσών, ενώ προσφέρεται επίσης σύστημα πλοήγησης, πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω 4G WiFi, αναγνώριση φωνητικών εντολών και σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα που εισέρχεται στην καμπίνα.

Τέλος, να πούμε ότι μέχρι το 2022 η Renault θα κατασκευάσει εννέα επιβατικά μοντέλα στην Κίνα, εκ των οποίων τα περισσότερα θα είναι SUV και 3 από αυτά ηλεκτροκίνητα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Το Nissan Leaf βελτιωμένο από την Autech

Μια πιο σπορ αμφίεση απέκτησε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Leaf, χάρη στις επεμβάσεις που δέχτηκε από την Autech, η οποία είναι

Το νέο SEAT El-Born Concept θα το βάλουμε στην πρίζα το 2020

Από το «μαραθώνιο» των ηλεκτροκίνητων οχημάτων δε θα μπορούσε να απουσιάζει η SEAT, η οποία πολύ σύντομα στο επερχόμενο Σαλόνι

Έτσι κατασκευάζεται ένα Tesla Model 3 (video)

Από το κουφάρι μέχρι να μπει και η τελευταία βίδα σε ένα Model 3 είναι μια διαδικασία που δε τη