Breaking News

Πόσο επηρεάζεται ο οδηγός όταν τα παιδιά τσακώνονται και φωνάζουν μέσα στο αυτοκίνητο;

Πόσο επηρεάζεται ο οδηγός όταν τα παιδιά τσακώνονται και φωνάζουν μέσα στο αυτοκίνητο;

Τα παιδιά είναι ευτυχία και ότι πολυτιμότερο για τους γονείς, όταν όμως βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο μετατρέπονται σε μικρά «τερατάκια».

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η Nissan, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 5.000 γονείς με δίπλωμα οδήγησης. Συχνά λοιπόν τα παιδιά στην πίσω σειρά καθισμάτων είναι αρκετά άτακτα.

Συγκεκριμένα, το 65% των παιδιών κλαίνε και φωνάζουν μέσα στο αυτοκίνητο, το 58% τσακώνονται με τα αδέλφια τους, το 49% κλοτσάνε την πλάτη από το κάθισμα του οδηγού, το 43% βγάζουν τη ζώνη ασφαλείας και το 39% πετάνε παιχνίδια μέσα στην καμπίνα.

Αυτές οι συμπεριφορές έχουν σαν αποτέλεσμα 6 στους 10 γονείς (63%) να μην προσέχουν στο δρόμο όταν προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη. Για το λόγο αυτό το 15% των γονέων αποφεύγει όταν έχει παιδιά στον αυτοκίνητο να μπαίνει σε αυτοκινητόδρομους και σε πολυσύχναστους δρόμους, ενώ το 37% προσπαθεί να τα κρατάει απασχολημένα με tablets ή smartphones, το 41% με παιχνίδια, το 53% με μουσική και το 22% με γλυκά.

Παράλληλα ένας στους τρεις (29%) γονείς αναγνωρίζει ότι η ασφάλεια των ίδιων και των παιδιών τους μειώνεται, καθώς φρενάρουν απότομα, αναγκάζονται να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, παραβιάζουν ερυθρό σηματοδότη, ξεχνούν να βγάλουν φλας και αλλάζουν λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς να το καταλάβουν.

Έτσι το 34% των γονέων πλέον αναζητούν στο νέο τους αυτοκίνητο συστήματα ασφαλείας, όπως η προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης και το adaptive cruise control.

Στη φαρέτρα της η Nissan έχει το σύστημα ProPilot, το οποίο εξοπλίζει το Leaf και αργότερα εντός του τρέχοντος έτους θα προσφέρεται επίσης στα Qashqai και X-Trail. Το σύστημα ProPilot μπορεί να διατηρεί το όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας και αυτόματα να αυξομειώνει, ανάλογα με τις συνθήκες, την ταχύτητα.


Tags assigned to this article:
Nissanέρευνα

Related Articles

Βρέθηκε κλεμμένη Corvette μετά από 38 χρόνια

Μια απίστευτη ιστορία θα μπορούσε να διηγηθεί αυτή η μπλε Chevrolet Corvette αν μιλούσε. Το κουβάρι του νήματος άρχισε να

H Nissan βρήκε τρόπο να είναι πάντα φορτισμένο το smartphone σας

Καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλές ώρες το κινητό μας τηλέφωνο, όχι μόνο για να μιλάμε ή να στέλνουμε γραπτά μηνύματα, αλλά και

Σκυλιά κατασπάραξαν πέντε αυτοκίνητα – Ξήλωσαν με τα δόντια τους προφυλακτήρες και φτερά (βίντεο)

Μια πρωτοφανής επιθετικότητα από σκυλιά καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Οι εργαζόμενοι της G Motors, η οποία βρίσκεται