Breaking News

Μπορεί το Suzuki Jimny να αποφύγει εμπόδια; (video)

Μπορεί το Suzuki Jimny να αποφύγει εμπόδια; (video)

Το νέο Suzuki Jimny έχει επαινεθεί πολλές φορές για τις εκτός δρόμου ικανότητες του συνεχίζοντας την παράδοση του προηγούμενου μοντέλου.

Μπορεί να τα καταφέρει όμως εξίσου καλά και στην άσφαλτο; Απάντηση στο εν λόγω ερώτημα δίνει η υποβολή του μικρού ιαπωνικού SUV σε δοκιμασία αποφυγής εμποδίου και η επιστροφή του και πάλι στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Η εν λόγω δοκιμασία φυσικά πραγματοποιήθηκε μέσα σε πίστα με την τροχιά του Jimny να καθορίζεται από κώνους. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video αρχικά το Jimny πραγματοποίησε τη δοκιμασία με ταχύτητα 76 χλμ./ώρα και δεν τα πήγε καθόλου καλά, καθώς έριξε του κώνους αφού στους απότομους ελιγμούς δεν έμεινε σταθερό, ενώ δε βοήθησε το αργό του τιμόνι και η χαμηλή πρόσφυση των ελαστικών του.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε τη δοκιμασία με ταχύτητα 71 χλμ./ώρα ρίχνοντας μόνο έναν κώνο. Τελικά τα κατάφερε μόνο όταν χαμήλωσε την ταχύτητα του στα 68 χλμ./ώρα αν και υποστηρίχτηκε σημαντικά από τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Το συμπέρασμα ήταν ότι το νέο Jimny το χειρίζεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια ο οδηγός του, μόνο αν κινείται με χαμηλές ταχύτητες.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Μπόνους 8.000 ευρώ της Opel για ανταλλαγή παλιών πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων

Μια σημαντική προσφορά ανακοίνωσε η Opel που στόχο έχει να ανανεωθεί ο στόλος των παλιών ρυπογόνων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων. Οι ιδιοκτήτες

Πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα-Πτώση και τον Ιούνιο

Αρνητικό πρόσημο έχουν για ακόμα μια φορά οι μηνιαίες πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις από την

Έρχεται ηλεκτροκίνητο τρακτέρ από την Porsche με 700 ίππους

Τα νέα λογικά ήδη θα έχουν διαδοθεί σε βουνά και κάμπους, ενώ σίγουρα πολλοί αγρότες θα ονειρεύονται ότι κυκλοφορούν με