Breaking News

Η Audi φροντίζει να μη σας πιάνει ποτέ κόκκινο φανάρι (video)

Η Audi φροντίζει να μη σας πιάνει ποτέ κόκκινο φανάρι (video)

Ακούγεται ουτοπικό μέσα στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, ωστόσο η Αudi Aμερικής υποστηρίζει ότι έχει βρει τρόπο ώστε να μη συναντάτε ποτέ κόκκινο φανάρι όταν οδηγείτε.

Πώς το επιτυγχάνει αυτό; Χάρη στο νέο της σύστημα ονόματι GLOSA (Green Light Optimized Speed Advisory). Το εν λόγω τεχνολογικό σύστημα της γερμανικής εταιρείας με σήμα τους τέσσερις ενωμένους κύκλους επικοινωνεί με τα φανάρια γνωρίζοντας τη λειτουργία τους και ενημερώνει με σχετική ένδειξη στον πίνακα οργάνων τον οδηγό τι ταχύτητα πρέπει να διατηρήσει σταθερή, ώστε όταν συναντήσει το επόμενο φανάρι αυτό να είναι πράσινο.

Παράλληλα πάντα στον πίνακα οργάνων εμφανίζεται και το τοπικό όριο ταχύτητας, ενώ σύμφωνα με την Audi το σύστημα GLOSA είναι μια προέκταση του συστήματος της που υπολογίζει σε πόση ώρα το κόκκινο φανάρι θα γίνει πράσινο.

Το σύστημα GLOSA εφαρμόζεται σε επιλεγμένα μοντέλα της Audi χρονολογίας του 2017 και σε υφιστάμενα. Λειτουργεί σε πάνω από 4.700 διασταυρώσεις που βρίσκονται στο Ντάλας, στο Ντένβερ, στο Χιούστον, στο Κάνσας Σίτι, στο Λας Βέγκας, στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη, στο Ορλάντο, στο Πόρτλαντ, στο Σαν Φρανσίσκο, στην Ουάσιγκτον και στη Βιρτζίνια.

Με το σύστημα GLOSA οι οδηγοί κερδίζουν χρόνο και κατανάλωση καυσίμου, καθώς εκτιμάται ότι ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει σχεδόν 300 ώρες κάθε χρόνο κολλημένος στα κόκκινα φανάρια.



Related Articles

To Range Rover Evoque αγαπημένο αυτοκίνητο των ποδοσφαιριστών

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε διεθνείς ποδοσφαιριστές να κυκλοφορούν με πανάκριβα supercars, καθώς οι αμοιβές τους έχουν πολλά μηδενικά, ωστόσο το

Αλεύρωσαν BMW ως διαμαρτυρία για την κλιματική κρίση

Στο στόχαστρο ακτιβιστών μπήκε μια BMW Μ1, την οποία μάλιστα είχε ζωγραφίσει ο Άντι Γουόρχολ. Πρόκειται για ένα μοντέλο της

Lada Niva του 1980 σε εξωφρενική τιμή! Πωλείται πάνω από 265.000 ευρώ και είναι αχρησιμοποίητο 43 χρόνια (εικόνες)

Το Lada Νiva αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ζωντανό θρύλο, καθώς η παραγωγή του στη Ρωσία είναι αδιάκοπη από το 1977. Το