Breaking News

Ο πρώτος ιδιοκτήτης του Opel Grandland X με 180 ίππους

Ο πρώτος ιδιοκτήτης του Opel Grandland X με 180 ίππους

Τα κλειδιά του πρώτου Opel Grandland X που έχει κάτω από το εμπρός καπό του τον ισχυρότερο βενζινοκινητήρα της γκάμας του, παραδόθηκαν στον τυχερό ιδιοκτήτη του από τη Γερμανία.

Ο λόγος για τον 36χρονο Μάνουελ Φρίντριχ από το Ludwigshοhe, ο οποίος δήλωσε ότι πάντα ήθελε να αποκτήσει ένα SUV, ενώ είχε γοητευτεί από τη σχεδίαση του Grandland X. Όταν μάλιστα έμαθε για το νέο ισχυρότερο βενζινοκινητήρα αμέσως έκανε την παραγγελία.

Το μπλε του λοιπόν Grandland X τροφοδοτείται από turbo, αλουμινένιο, τετρακύλινδρο, άμεσου ψεκασμού βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων PureTech απόδοσης 180 ίππων και 250 Nm ροπής (1.750 σ.α.λ.), ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι 5,7 λίτρα/100 χλμ. και εκπέμπει 130 γρ./χλμ.CO2.

Οι επιδόσεις του για SUV κρίνονται αρκετά ικανοποιητικές, καθώς για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 8,0 δευτ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 222 χλμ./ώρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από το λανσάρισμα του Grandland X το καλοκαίρι του 2017 μέχρι τώρα η Opel έχει δεχτεί πάνω από 140.000 παραγγελίες, ενώ εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους θα ανοίξει το βιβλίο παραγγελιών του Grandland X PHEV. Πρόκειται για το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Opel, η οποία μέχρι το 2020 θα παρουσιάσει οχτώ νέα και ανανεωμένα της μοντέλα.



Related Articles

Συμβουλές μεταφοράς χριστουγεννιάτικου δέντρου με το αυτοκίνητο

Αν ακόμα δεν έχετε στολίσει χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι να σας υπενθυμίσουμε ότι έχετε αργήσει αρκετά, επομένως βιαστείτε! Όσοι επιλέγουν

Το τσιμεντένιο SEAT Arona

Ένα με το σύγχρονο αστικό περιβάλλον έγινε το SEAT Arona, καθώς ζώντας μέσα σε αυτό έγινε ίδιο με τα αμέτρητα

Νέο Ford Mustang Mach-E: Φορτίζεις 10 λεπτά οδηγείς για 100 χλμ.

Ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου Ford Mustang Mach-E αποτελεί ο αρκετά σύντομος χρόνος φόρτισης του. Σύμφωνα