Breaking News

Η Mercedes ESF Concept υπόσχεται ότι δε θα τρακάρει ποτέ

Η Mercedes ESF Concept υπόσχεται ότι δε θα τρακάρει ποτέ

Σίγουρα η δήλωση αυτή είναι αρκετά βαρυσήμαντη, καθώς ακούγεται σχεδόν απίστευτο ότι η Mercedes ESF Concept έχει την ικανότητα να μην εμπλακεί ποτέ σε τροχαίο ατύχημα.

Η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει τη νέα πρωτότυπη ESF με τον άκρως φουτουριστικό και αεροδυναμικό σχεδιασμό εντός του 2019, ενώ μέχρι τώρα ήταν γνωστή με το όνομα ESV (Experimental Safety Vehicle), το οποίο καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο προστασίας που θα παρέχει.

Από την πλευρά της η γερμανική premium εταιρεία τονίζει ότι απώτερος στόχος της είναι η επίτευξη μηδενικών τροχαίων ατυχημάτων με μοντέλα της. Η ESF Concept ποντάρει στο προηγμένο της σύστημα αυτόνομης οδήγησης για να το καταφέρει αυτό, ενώ πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι τα περισσότερα ατυχήματα οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα.

Η τεχνολογία λοιπόν είναι αυτή που θα προλαμβάνει τα μοιραία λάθη των οδηγών. Αν και δεν αποκαλύπτονται συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την εν λόγω τεχνολογία αιχμής της νέας ESF Concept η Mercedes θεωρεί σχεδόν απίθανο να τρακάρει.

Σημασία πάντως έχει η συγκεκριμένη τεχνολογία να περάσει σύντομα σε μοντέλα παραγωγής της Mercedes. Ωστόσο ξέρουμε πως η τεχνολογία κοστίζει και για αυτό αρχικά τουλάχιστον με τα συστήματα αυτά θα εξοπλίζεται μάλλον η ναυαρχίδα S-Class.


Tags assigned to this article:
ESF ConceptESVMercedesS-Classαυτόνομη

Related Articles

Το νέο Volkswagen Atlas Basecamp Concept είναι ένα εξοχικό στο βουνό

Στην αγορά της Αμερικής η Volkswagen προσφέρει το μεγάλο SUV Atlas, για το οποίο δημιούργησε μια νέα άκρως περιπετειώδη έκδοση.

Το νέο Toyota FT-AC βγαίνει λίγο από το σκοτάδι

Ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει η Toyota κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες. Συγκεκριμένα

Οι πέντε άγνωστες Porsche που δε μπήκαν ποτέ στην παραγωγή (video)

Με τον όρο πρωτότυπο ή concept car οι αυτοκινητοβιομηχανίες ονομάζουν οχήματα που στόχο έχουν να συμβάλουν στην εξέλιξη μιας νέας