Breaking News

Δραπέτευσε από την πόλη του μέλλοντος το νέο Audi AI:ME (video)

Δραπέτευσε από την πόλη του μέλλοντος το νέο Audi AI:ME (video)

Αναρωτιέστε με τι οχήματα θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις στο μέλλον;

Απάντηση επιχειρεί να δώσει η Audi μέσα από το νέο πρωτότυπο μοντέλο της ονόματι AI:ME, το οποίο διακρίνεται για το φουτουριστικό του ντιζάιν. Το αμάξωμα του έχει αρκετές ανάγλυφες επιφάνειες, έντονα κεκαλυμμένο εμπρός παρμπρίζ που γίνεται ένα με τη γυάλινη οροφή, τονισμένα φτερά, χρησιμοποιεί κάμερες αντί για πλευρικούς καθρέπτες, τα Led εμπρός-πίσω φωτιστικά σώματα ενσωματώνονται πάνω στο νέο AI:ME και δε μοιάζουν με ξεχωριστά μέρη.

Στο εμπρός τμήμα οι τέσσερις ενωμένοι κύκλοι της Audi είναι φωτιζόμενοι, ενώ στον πίσω προφυλακτήρα υπάρχει η ένδειξη e-tron. Για να είναι ευέλικτο μέσα στην πόλη έχει συμπαγείς διαστάσεις, με το μήκος του να βρίσκεται στα 4,3 μ., το πλάτος του στα 1,9 μ. και το ύψος του 1,52 μ.

Όπως τα περισσότερα μοντέλα που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια το νέο AI:ME είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Η γερμανική εταιρεία αναφέρει ότι χρησιμοποιεί μια μπαταρία 65 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων, τοποθετημένο στον πίσω άξονα.

Ωστόσο δεν ανακοίνωσε τις επιδόσεις, ούτε το σημαντικότερο, δηλαδή την αυτονομία του, καθώς υποστηρίζει ότι στο αστικό περιβάλλον που θα περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του οι ταχύτητες που θα αναπτύσσει θα κυμαίνονται από 20 έως 70 χλμ./ώρα. Παράλληλα ενσωματώνει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4, όμως διαθέτει τιμόνι και πεντάλ, ώστε ο οδηγός να παίρνει τον έλεγχο όποτε επιθυμεί.

Το εσωτερικό του θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας, καθώς δεν υπάρχουν κουμπιά παρά μόνο μεγάλες οθόνες κατά μήκος του ταμπλό, το τιμόνι είναι ελλειπτικό στο πάνω τμήμα του, ξύλινα διακοσμητικά ένθετα υπάρχουν στα πάνελ των θυρών, στον πίνακα οργάνων και στην οροφή, όπου βλέπουμε μέχρι και φυτά, όπως και δεξιά του ταμπλό.

Υπάρχουν δυο μπροστινά καθίσματα με τα προσκέφαλα τους να ενσωματώνουν ηχεία, ενώ για τους πίσω επιβάτες προσφέρεται ένα ενιαίο έδρανο. Οι πόρτες του ανοίγουν με αντίθετη φορά η μια από την άλλη.

Η πρεμιέρα του νέου Audi AI:ME θα πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι της Σαγκάης.


Tags assigned to this article:
AI:meAudi

Related Articles

To πρώτο αγωνιστικό όχημα που δε χρειάζεται οδηγό σε μινιατούρα (video)

Όταν η Roborace παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτόνομο αγωνιστικό της όχημα ονόματι Robocar είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς όχι απλά δεν

Το Icona Nucleus Concept είναι ένα σαλόνι με τροχούς

Τη δική της πρόταση καταθέτει η εταιρία Icona στα μελλοντικά αμιγώς αυτόνομα οχήματα, μέσα από το νέο Nucleus Concept. Βασίζεται

To πιο αντισυμβατικό Hyundai

Αρκετά αντισυμβατικό σχεδιαστικά είναι το νέο όχημα που δημιούργησε η Hyundai. Το εν λόγω νέο πρωτότυπο όχημα της κορεάτικης εταιρείας,