Breaking News

Εξήντα χρόνια από τότε που ένας Έλληνας δημιούργησε το πρώτο ΜΙΝI

Εξήντα χρόνια από τότε που ένας Έλληνας δημιούργησε το πρώτο ΜΙΝI

Άραγε ο Άλεκ Ισηγόνης να γνώριζε το 1959 όταν σχεδίαζε το πρώτο MINI ότι γέννησε ένα μοντέλο που έμελλε να γίνει θρύλος της αυτοκίνησης;

Έξι δεκαετίες μετά η MINI γιορτάζει το εμβληματικό της μοντέλο με μια νέα συλλεκτική έκδοση, η οποία έχει πολλά γενέθλια «κεράκια» πάνω της.

Το εν λόγω επετειακό τρίθυρο MINI είναι βαμμένο με τη χαρακτηριστική πράσινη απόχρωση ονόματι “British Racing Green IV”, πατάει σε νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, διαθέτει Led φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, φέρει καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών και οροφή με μαύρη απόχρωση, αλλά και τον αριθμό ορόσημο 60 στην πλευρική του επιφάνεια, στα μαρσπιέ των θυρών και πάνω σε μια από τις δυο μαύρες λωρίδες που διατρέχουν κάθετα το εμπρός καπό του.

Παράλληλα τα 60 χρόνια ιστορίας του αναγράφονται στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, ενώ το εσωτερικό του έχει επενδυθεί με νέα καφέ δερμάτινη επένδυση. Στα ενδότερα του συναντάμε επίσης μεγαλύτερη οθόνη αφής 8,8 ιντσών, δορυφορική πλοήγηση, συνδεσιμότητα μέσω Apple CarPlay, Bluetooth, ασύρματη φόρτιση για smartphones και κάμερα οπισθοπορείας.

Κάτω από το εμπρός καπό του βρίσκεται ένας δίλιτρος turbo κινητήρας 192 ίππων προερχόμενος από την έκδοση Cooper S, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Μόνο 500 MINI 60 Years Edition θα κατασκευαστούν και θα διατεθούν αποκλειστικά στην αγορά της Βρετανίας από τον ερχόμενο Μάρτιο στην τιμή των 33.830 ευρώ.



Related Articles

Τι σχέση έχει το βαν Renault Trafic με τη Formula 1;

Λέτε η ομάδα της Renault στη Formula 1 να αντικαταστήσει τα μονοθέσια της στις πίστες με το βαν Trafic; Προφανώς

Η Lada δε φοβάται τον κορωνοϊό και ανοίγει τα εργοστάσια της

Την επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας ανακοίνωσε η Lada, καθώς οι μηχανές ξαναπαίρνουν μπροστά στα εργοστάσια της Ρωσίας, μετά την παύση

Πώς η Volvo έχει σώσει 1 εκατομμύριο ανθρώπινες ζωές; (video)

To μεγαλύτερο κεφάλαιο στην ιστορία της Volvo είναι αυτό της ασφάλειας, καθώς η σουηδική εταιρεία πάντα έδινε ύψιστη σημασία στην