Breaking News

Άρση της απαγόρευσης οδήγησης για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Άρση της απαγόρευσης οδήγησης για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Ίσως να μην το γνωρίζατε, αλλά οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία δεν είχαν δικαίωμα να οδηγούν.

Αυτό όμως πλέον δεν ισχύει, καθώς με διάταγμα του βασιλιά Σάλμαν αποκτά και το ωραίο φύλο δικαίωνα να καθίσει πίσω από το τιμόνι. Εντός 30 ημερών αναμένεται η σύσταση υπουργικής επιτροπής για το θέμα, ενώ η εφαρμογή του μέτρου θα έχει διάρκεια έως τον Ιούνιο του 2018.

Αν πάρουμε λοιπόν σαν δεδομένο ότι το αυτοκίνητο προσφέρει μια μορφή ελευθερίας, καθώς επιτρέπει να μετακινούσατε ευκολότερα, ταχύτερα και σε πιο μακρινούς προορισμούς, τότε μιλάμε για μια νίκη των γυναικών, παρότι το δικαίωμα αυτό θεωρείται αυτονόητο στις χώρες του Δυτικού κόσμου.

Σκεφτείτε πόσο πιο εύκολο θα είναι για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να πηγαίνουν το πρωί τα παιδιά τους στο σχολειό ή να φτάνουν στην εργασία τους. Πρόσφατα τους παραχωρήθηκε το δικαίωμα να εργάζονται ως ταμίες σε σουπερμάρκετ αλλά και ως μαγείρισσες, ενώ εξετάζεται και το σενάριο να καταλαμβάνουν και υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας.

Χωρίς να υποτιμούμε την αξία που έχει η απελευθέρωση της οδήγησης για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, αναρωτιόμαστε αν αυτό αρκεί για να νιώσουν ίσες με τους άντρες πολίτες της χώρας…


Tags assigned to this article:
ΓυναίκεςΣαουδική Αραβία

Related Articles

Νέο Nissan X-Trail: Πότε έρχεται-σε ποιο μοντέλο μοιάζει;

Το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του ετοιμάζεται να γράψει το μεγαλύτερο SUV στη γκάμα της Nissan, το X-Trail. Την ερχόμενη

Την Τσικνοπέμπτη βρέθηκαν 85 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ

Παραδοσιακά η Τσικνοπέμπτη για εμάς τους Έλληνες είναι η μέρα που θα βγούμε έξω θα φάμε τα κοψίδια μας και

Οι Jaguar C-Type του 1951 και του 2022 θα είναι ολόιδιες!

Μπορεί οι νεότεροι να μη γνωρίζετε την Jaguar C-Type, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε για την ένδοξη ιστορία