Breaking News

Πώς απομακρύνθηκαν πάνω από 3.100 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους της Αθήνας; (video)

Πώς απομακρύνθηκαν πάνω από 3.100 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους της Αθήνας; (video)

Ίσως και στη δική σας γειτονιά να υπάρχει ένα παλιό εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που σαπίζει με το πέρασμα των χρόνων, καταλαμβάνει μια πολύτιμη θέση στάθμευσης, ρυπαίνει το σημείο και δημιουργεί μια αντιαισθητική εικόνα.

Τι μπορείτε να κάνετε αν στη γειτονιά-περιοχή σας υπάρχει ένα ή περισσότερα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα; Μπορείτε να καλέσετε στην τηλεφωνική γραμμή 1595 ή να ενημερώσετε το Δήμο, μέσω της εφαρμογής Novoville. Ο Δήμος Αθηναίων λοιπόν ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τη δράση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους, καθώς και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του εν λόγω προγράμματος.

Οι τακτικές επιχειρήσεις που συντονίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, έχουν αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα. Μέσα στην τελευταία τριετία –από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2022- συνολικά 3.168 αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν από το κέντρο και τις γειτονιές, επιστρέφοντας στην πόλη τον ανεκμετάλλευτο χώρο που είχαν καταλάβει.

Μόλις τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκε μια μεγάλη επιχείρηση, διάρκειας 38 ημερών (από 18/9 έως 26/10), που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση 188 αυτοκινήτων από τις επτά δημοτικές κοινότητες και την απελευθέρωση ισάριθμων θέσεων στάθμευσης.

«Κάθε τετραγωνικό μέτρο δημόσιου χώρου είναι αναγκαίο για την Αθήνα. Με τη συστηματική απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το κέντρο και τις γειτονιές, καταφέραμε να απελευθερώσουμε πολύτιμες θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουμε την αισθητική υποβάθμιση σε αυτά τα σημεία, αλλά και τους κινδύνους που προκαλούνται για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Η στρατηγική μας για μια Αθήνα περισσότερο καθαρή και φιλόξενη ήδη αποδίδει καρπούς και προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε επίσης: Δες το ποσό που θα πληρώσεις για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023, την προθεσμία και το πρόστιμο

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Νίκος Αβραμίδης, επισημαίνει: «Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειες για μία καθαρή πόλη. Κάθε μήνα απομακρύνουμε κατά μέσο όρο 85 εγκαταλελειμμένα οχήματα, τα οποία στη συνέχεια οδηγούνται στην ανακύκλωση. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε να απαλλάσσουμε την πόλη από οτιδήποτε τη ρυπαίνει και την υποβιβάζει αισθητικά».

Πλήρης ανακύκλωση των υλικών

Το σύνολο των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων που απομακρύνεται από τους δρόμους της Αθήνας ανακυκλώνεται. Με βάση την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση και σύμφωνα με τους κανόνες της κυκλικής οικονομίας, τα οχήματα οδηγούνται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων, όπου εκεί ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία της ανακύκλωσης και ανάκτησης των υλικών τους.

Υλικά όπως μπαταρίες, ελαστικά, ορυκτέλαια, πλαστικά, καύσιμα, μέταλλα κ.ά. αποσυναρμολογούνται από τα οχήματα και στη συνέχεια διαχωρίζονται προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν. Με τον τρόπο αυτό, κανένα υλικό δεν πάει χαμένο, καθώς σχεδόν το σύνολο των υλικών ανακυκλώνεται.Related Articles

Αδέσποτος τροχός πέταξε στον αέρα αυτοκίνητο (video)

Οι φράσεις «δεν κατάλαβε από που του ήρθε»  και «βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή» ταιριάζουν απόλυτα στο συγκεκριμένο

Το Φεβρουάριο καταγράφηκαν 1.960 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας στην Ελλάδα

Αν έχετε οδηγήσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα έχετε παρατηρήσει ότι οι οδηγοί τηρούν ευλαβικά τα όρια ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομους

Φορτηγό πέρασε πάνω από στάση λεωφορείου (video)

Από θαύμα δε θρηνήθηκαν θύματα σε στάση λεωφορείου όταν ένα μεγάλο φορτηγό ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και πέρασε ξυστά από