Breaking News

Το πιο σπορ Toyota Hilux μπαίνει στο χωράφι αλλά όχι στην πίστα! (φωτογραφίες)

Το πιο σπορ Toyota Hilux μπαίνει στο χωράφι αλλά όχι στην πίστα! (φωτογραφίες)

Η Toyota προφανώς πιστεύει ότι το νέο Hilux GR Sport II αρκεί να φαίνεται γρήγορο, δε χρειάζεται και να είναι!

Για το λόγο αυτό η νέα σπορτίφ έκδοση του ιαπωνικού pickup φέρνει απλά πιο άγρια αμφίεση και όχι κάποιον ισχυρότερο κινητήρα κάτω από το εμπρός καπό. Έτσι την τροφοδοσία του νέου Hilux GR Sport II έχει αναλάβει ο γνωστός turbo πετρελαιοκινητήρας των 2.8 λίτρων, ο  οποίος παράγει 204 ίππους και 500 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Συνεπώς το Ford Ranger Raptor μπορεί να «κοιμάται» ήσυχο, καθώς το νέο Hilux GR Sport II μπορεί να το συναγωνιστεί μόνο σε στυλ. Στο αποκλειστικά διπλοκάμπινο αμάξωμά του σημείο αναφοράς αποτελεί η διαφορετική μαύρη μάσκα σχήματος “G”, στο κέντρο της οποίας αναγράφεται το όνομα της Toyota με κεφαλαία γράμματα. Χαμηλότερα ο εμπρός προφυλακτήρας έχει πιο επιθετική σχεδίαση και στη βάση του υπάρχει αλουμινένια ποδιά.

Μαύρο χρώμα έχουν επίσης τα καλύμματα των καθρεπτών, τα πλευρικά σκαλοπάτια, οι χειρολαβές των θυρών, οι εντονότεροι τετραγωνισμένοι θόλοι των τροχών, η αεροτομή και ο πίσω προφυλακτήρας, ενώ τα λογότυπα GR Sport υπενθυμίζουν την καταγωγή του. Το Hilux GR Sport II πατάει σε νέους μαύρους τροχούς 17 ιντσών, οι οποίοι ντύνονται με ελαστικά παντός εδάφους, συμβάλουν με τη σχεδίαση τους στην καλύτερη αεροδυναμική απόδοση και στη συνολική μείωση του βάρους, ενώ από πίσω τους βρίσκονται οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει στην Ελλάδα το ανανεωμένο Audi Q4 e-tron; (φωτογραφίες)

Η πέδηση ενισχύθηκε με μεγαλύτερους δίσκους 17 ιντσών μπροστά και τοποθέτηση δίσκων 15 ιντσών πίσω, αντικαθιστώντας τα ταμπούρα. Επιπλέον έχουν αυξηθεί τα μετατρόχια 140 χλστ. μπροστά και 155 χλστ. πίσω σε σύγκριση με το συμβατικό Hilux, εξασφαλίζοντας καλύτερο πάτημα, ακόμα και σε αντίξοες καιρικές ή οδικές συνθήκες. Βελτιώσεις έχουν γίνει επίσης στο σύστημα διεύθυνσης και στην ανάρτηση, ενώ η γωνία προσέγγισης αυξήθηκε από 29 στις 30 μοίρες και το ύψος αυξήθηκε 20 χλστ.

Το μαύρο χρώμα επεκτείνεται και στην καμπίνα του Hilux GR Sport II, ενώ αντίθεση σχηματίζουν οι κόκκινες ραφές και οι ασορτί ζώνες ασφαλείας. Σύμφωνα με την Toyota υπάρχουν επίσης αλουμινένια πεντάλ, λογότυπα GR στα προσκέφαλα των σπορ καθισμάτων με επένδυση δέρματος και σουέντ, paddles πίσω από το τιμόνι για χειροκίνητες αλλαγές σχέσεων και νέο διακοσμητικό ένθετο στα πάνελ των θυρών.

Η κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect, ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και ενσύρματη Android Auto, πλοήγηση με πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο και τις ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού.

Στα προσόντα του Hilux GR Sport II η ικανότητα ρυμούλκησης 3.500 κιλών και ωφέλιμου φορτίου 1.000 κιλών. Έναρξη πωλήσεων για το Hilux GR Sport θα έχουμε το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ η άφιξη του στο δίκτυο της Toyota θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

 


Tags assigned to this article:
HiluxHILUX GR SPORT IIpickupToyotaσπορ

Related Articles

Volvo: Ποιο μοντέλο της έφτασε στο 1 εκατομμύριο η παραγωγή του – Πόσα χρόνια χρειάστηκε (φωτογραφίες)

Στον αριθμό ορόσημο του 1 εκατομμυρίου έφτασε η παραγωγή ενός δημοφιλούς μοντέλου της Volvo. Ο λόγος για τη Σειρά 40

Περιπολικό Nissan GT-R με 572 ίππους

Προβλέπουμε ότι θα υπάρχουν τσακωμοί ανάμεσα σε αστυνομικούς για το ποιος θα οδηγήσει το νέο περιπολικό που είναι ένα πανίσχυρο

Ταχύτερο στην πίστα το Hyundai i30 N ή το Peugeot 308 GTi; (video)

Αυτή την αναμέτρηση σίγουρα την περίμεναν πολλοί και όλοι «καίγονται» να μάθουν το αποτέλεσμα της. Κυρίες και κύριοι υποδεχτείτε στο