Breaking News

Το Hyundai MOBIS επικοινωνεί με τους πεζούς μέσω φωτεινών ενδείξεων

Το Hyundai MOBIS επικοινωνεί με τους πεζούς μέσω φωτεινών ενδείξεων

Πρεμιέρα έκανε στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) στο Λας Βέγκας το νέο Hyundai MOBIS.

Πρόκειται για ένα άκρως φουτουριστικό σχεδιαστικό όχημα σε πρωτότυπη μορφή, το οποίο πέρα από την ικανότητα του να κινείται αυτόνομα έχει ενσωματωμένες οθόνες στην εξωτερική του επιφάνεια, οι οποίες προβάλουν διάφορες φωτεινές ενδείξεις ώστε να υπάρχει επικοινωνία με τους πεζούς και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Πιο αναλυτικά όταν ένα έντονο κόκκινο φως ανάβει στους εμπρός προβολείς του νέου MOBIS οι πεζοί προειδοποιούνται ότι δεν είναι ασφαλές να περάσουν από μπροστά του.

Όταν τώρα το νέο ΜΟΒΙS ακινητοποιηθεί στην άσφαλτο απεικονίζεται ένα σύμβολο διασταύρωσης υποδεικνύοντας στους πεζούς ότι μπορούν να περάσουν με ασφάλεια. Υπάρχει μάλιστα και ένδειξη αντίστροφης μέτρησης που δείχνει σε πόση ώρα το νέο MOBIS θα αρχίσει να κινείται.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι το νέο MOBIS μπορεί να ανιχνεύει τους πεζούς σε απόσταση 137 μέτρων, ενώ βέλη κατεύθυνσης προβάλουν σε αυτούς προς τα πού θα κινηθεί το όχημα. Παράλληλα μέσω φωτισμού οι πεζοί γνωρίζουν πότε το MOBIS κινείται αυτόνομα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
CES 2019HyundaiMOBISπεζοίφώτα

Related Articles

Δεν έχετε ξαναδεί τροχούς σαν αυτούς στο νέο Airflow Vision Concept

Πρεμιέρα στη φετινή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2020) στο Λας Βέγκας πραγματοποιεί το νέο Airflow Vision Concept. Πρόκειται για ένα όχημα σε

Μισό crossover-μισό coupe το νέο Audi Activesphere Concept

Η τετράδα των πρωτότυπων οχημάτων Sphere της Audi θα ολοκληρωθεί με το νέο ηλεκτρικό Activesphere Concept. Η παγκόσμια πρεμιέρα του

H Toyota θα πάει στη Σελήνη με αυτό το όχημα (video)

To συγκεκριμένο νέο όχημα της Toyota δεν πρόκειται να το δείτε πότε από κοντά, καθώς δεν πρόκειται να πατήσει στη