Breaking News

Το νέο Honda CR-V μέσα από την υβριδική του έκδοση

Το νέο Honda CR-V μέσα από την υβριδική του έκδοση

Για πρώτη φορά η Honda θα προβάλει στην Ευρώπη ένα υβριδικό SUV της.

Ο λόγος για το CR-V Hybrid Prototype, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Μάλιστα το CR-V Hybrid Prototype θα διαθέτει χαρακτηριστικά από το επερχόμενο ευρωπαϊκών προδιαγραφών νέο CR-V.

Σχετικά με το νέο CR-V η Honda μας ενημερώνει ότι θα τροφοδοτείται από έναν turbo βενζινοκινητήρα 1.5 VTEC, ο οποίος θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης CVT.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία το CR-V Hybrid Prototype έχει λεπτότερες εμπρός κολόνες, νέα γραφικά στα φωτιστικά σώματα, μεγαλύτερους τροχούς, πιο μυώδη φτερά ενώ είναι φαρδύτερο, ψηλότερο και μακρύτερο.

Το υβριδικό σύστημα του CR-V Hybrid Prototype ονομάζεται i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) και απαρτίζεται από δυο ηλεκτροκινητήρες και έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων.

Διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης τα EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive. Στο EV Drive ενέργεια αντλείται μόνο από τις μπαταρίες και έτσι επιτυγχάνονται μηδενικές εκπομπές ρύπων. Στο Hybrid Drive ο βενζινοκινητήρας τροφοδοτεί με ενέργεια την ηλεκτρική γεννήτρια και αυτή με τη σειρά της τον ηλεκτροκινητήρα. Στο Engine Drive οι τροχοί κινούνται απευθείας από το βενζινοκινητήρα, όμως μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του και τα ηλεκτρικά μοτέρ αν χρειαστεί.


Related Articles

Το νέο αντρικό άρωμα της Bentley

Την αίσθηση της όσφρησης ικανοποιεί με το δικό της ξεχωριστό τρόπο η Bentley, καθώς λανσάρει ένα νέο αντρικό άρωμα. Ο

Η Renault σας βοηθά να μεταφέρετε τα ψώνια από τα IKEA (video)

Σας έχει συμβεί να ψωνίσετε από τα γνωστά καταστήματα οικιακού εξοπλισμού ΙΚΕΑ, αλλά να μην έχετε τρόπο να μεταφέρετε τα

Το Skoda Karoq σε μπλόκα και καταδιώξεις

Την παραβατικότητα των νόμων και το οργανωμένο έγκλημα είναι έτοιμο να πολεμήσει το Skoda Karoq. Με ποιο τρόπο; Με την