Breaking News

Πώς οδηγούμε όταν φοράμε στο αυτοκίνητο αντιολισθητικές αλυσίδες;

Πώς οδηγούμε όταν φοράμε στο αυτοκίνητο αντιολισθητικές αλυσίδες;

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες η πρόσβαση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Για το λόγο αυτό η Ελληνική Αστυνομία μας δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την τοποθέτηση και οδήγηση με αντιολισθητικές αλυσίδες. Να θυμάστε ότι οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται πάντα στους κινητήριους τροχούς, οι οποίοι συνήθως είναι οι μπροστινοί.

Κάτι που θα σας κάνει να καταλάβετε αν τις έχετε βάλει σωστά είναι να έχουν τεντωθεί και να μην είναι χαλαρές. Επίσης όταν οδηγείτε με αντιολισθητικές αλυσίδες δεν πρέπει η ταχύτητα σας να ξεπερνά τα 30 χλμ./ώρα. Παράλληλα θα πρέπει να αποφεύγετε τους απότομους ελιγμούς, καθώς οι τροχοί που δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες έχουν όπως είναι λογικό χαμηλότερη πρόσφυση.

Όσο περισσότερη επιφάνεια του πέλματος του τροχού καλύπτεται με αντιολισθητική αλυσίδα, τόσο καλύτερη είναι η πρόσφυση. Αυτό διότι η επιφάνεια του τροχού που πλέον έχει αποκτήσει τα εξογκώματα της αντιολισθητικής αλυσίδας μπορεί να «πιάσει» στο χιόνι ή τον πάγο και να κινήσει το όχημα.

Μη ξεχάσετε να τις αφαιρέσετε όταν πατήσετε καθαρή και στεγνή άσφαλτο, καθώς σε αυτή την περίπτωση μπορούν να προκαλέσουν φθορά τόσο στα ελαστικά όσο και στο οδόστρωμα.

Τέλος, θα πρέπει να συμμορφώνεστε πάντα στις υποδείξεις των τροχονόμων και να μην επιχειρείτε να διασχίσετε δρόμο που έχει κλίσει από το χιόνι.



Related Articles

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές καταλυτών αυτοκινήτων-Ακόμα 4 συλλήψεις

Μάστιγα έχουν γίνει πλέον στη χώρα μας οι κλοπές καταλυτών από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να βάλει φρένο

Παντρεύτηκαν εν κινήσει μέσα σε μια Porsche Cayenne

Ένας πρωτότυπος γάμος πραγματοποιήθηκε στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, καθώς δεν έγινε μέσα σε κάποια εκκλησία, αλλά στην καμπίνα μιας

Εγκαινιάστηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου – Ελπίδα για λιγότερα τροχαία με πεζούς στη Λεωφόρο Αθηνών

Μετά από αρκετούς μήνες έργων παραδόθηκε για χρήση η πεζογέφυρα που βρίσκεται στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στη Λεωφόρο Αθηνών. Πρόκειται για