Breaking News

Tο αυτοκίνητο της ημέρας: Ένα Mazda RX-7 στον Κορυδαλλό

Tο αυτοκίνητο της ημέρας: Ένα Mazda RX-7 στον Κορυδαλλό

Μια ευχάριστη συνάντηση είχε ο φωτογραφικός φακός του autoexcellence σε μια γειτονιά του Κορυδαλλού, καθώς εντόπισε σταθμευμένο ένα ξεχωριστό Mazda RX-7 και ήμασταν σίγουροι ότι θα θέλατε και εσείς να το δείτε.

Πρώτα όμως ας θυμηθούμε λίγο την ιστορία του RX-7 πρώτης γενιάς. Το ιαπωνικό σπορ μοντέλο το κατασκεύαζε η Mazda από το 1978 έως το 1985, ενώ η παραγωγή του έφτασε τις 471.018 μονάδες. Θεωρείται ο αντικαταστάτης του Savanna RX-3.

Η σχεδίαση του coupe δίθυρου αμαξώματος του παραμένει μέχρι και σήμερα δυναμική. Σε ορισμένες αγορές το RX-7 πρώτης γενιάς προφέρονταν και με προαιρετικά πίσω καθίσματα.

Αυτό όμως που έκανε το RX-7 ιδιαίτερο την εποχή εκείνη ήταν ο συμπαγής και ελαφρύς περιστροφικός Wankel κινητήρας (1.1 και 1.3 λίτρων) του που ήταν τοποθετημένος πίσω από τον εμπρός άξονα. Παράλληλα συντελούσε στην καλύτερη κατανομή του βάρους εμπρός-πίσω και εξασφάλιζε επίσης χαμηλό κέντρου βάρους.

Το λευκό RX-7 που πετύχαμε στον Κορυδαλλό ήταν αρκετά προσεγμένο από τον ιδιοκτήτη του, καθώς διέθετε προστατευτική μάσκα, ήταν διακοσμημένο με αγωνιστικά αυτοκόλλητα, πάταγε σε μαύρες καλογυαλισμένες ζάντες, είχε φιμέ κρύσταλλα και μαύρα πίσω φωτιστικά σώματα.


Tags assigned to this article:
MazdaRX-7Κορυδαλλό

Related Articles

Τι πρέπει να προσέχουμε με τις ηλιοπροστασίες στο παρμπρίζ;

Αν και βρισκόμαστε στην καρδία του Σεπτεμβρίου οι υψηλές θερμοκρασίες δε λένε να υποχωρήσουν και έτσι οι ηλιοπροστασίες των αυτοκινήτων

Το αυτοκίνητο της ημέρας: Ένα ροζ Citroen C3 Pluriel στον Πειραιά

Το ιδιαίτερο χρώμα του συγκεκριμένου Citroen C3 Pluriel που εντοπίστηκε σε κεντρική γειτονιά του Πειραιά ήταν αυτό που τράβηξε το

To «κορόιδο» από το Σουδάν

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών με τις προβλέψεις για τις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας να κάνουν λόγο για