Breaking News

To αυτοκίνητο της ημέρας: Ένα Tesla Model X στο Βοτανικό

To αυτοκίνητο της ημέρας: Ένα Tesla Model X στο Βοτανικό

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν ελάχιστα Tesla, καθώς οι τιμές τους είναι αρκετά υψηλές, ενώ στη χώρα μας δεν υπάρχει επαρκές δίκτυο για τη φόρτιση των αμιγώς αυτών ηλεκτροκινήτων μοντέλων.

Έτσι λοιπόν μόλις ο φακός του autoexcellence.gr εντόπισε στην περιοχή του Βοτανικού σταθμευμένο ένα μαύρο Model X το απαθανάτισε, ώστε να το μοιραστεί με τους αναγνώστες.

Στο πίσω του τμήμα του Model X αναγράφονταν ότι μπροστά μας είχαμε την έκδοση 90D, η οποία έχει ισχύ 525 ίππων και ροπή 930 Nm. Σημειώστε επίσης ότι το τετρακίνητο SUV των 2.390 κιλών μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός μόλις 5,0 δευτ. και να φτάσει τα 249 χλμ./ώρα. Επιδόσεις δηλαδή ανάλογες με αυτές ενός supercar.

H αυτονομία που μπορεί να προσφέρει με μια πλήρη φόρτιση η μπαταρία ιόντων-λιθίου των 90 kWh φτάνει τα 470 χλμ. Ένα ακόμα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Model X είναι οι πίσω πόρτες του που ανοίγουν προς τα επάνω θυμίζοντας τα φτερά του γλάρου, όπως συμβαίνει και στην ιστορική Mercedes 300 SL.

Παράλληλα στο εσωτερικό του Model X μπορεί να υπάρξει μέχρι και επταθέσια διάταξη καθισμάτων, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει η τεράστια κάθετα τοποθετημένη κεντρική οθόνη αφής των 17 ιντσών.

Λέτε να ήταν ο Έλον Μασκ στο Βοτανικό και να έφτασε εκεί οδηγώντας το συγκεκριμένο  Model X;



Related Articles

To «κορόιδο» από το Σουδάν

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών με τις προβλέψεις για τις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας να κάνουν λόγο για

Συναντήσαμε ένα σπάνιο Citroen Mehari στο κέντρο της Αθήνας

O φωτογραφικός φακός του autoexcellence εντοπίζει πάντα τα ελάχιστα τετράτροχα «διαμάντια» που μπορεί να συναντήσει κανείς στην πρωτεύουσα. Έτσι λοιπόν

Οδηγός ταξί πάρκαρε μπροστά στο φανάρι

Μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, ωστόσο εμείς μειώναμε άφωνοι με το σημείο που επέλεξε να παρκάρει ο οδηγός του