Breaking News

Τι πρέπει να προσέχουμε με τις ηλιοπροστασίες στο παρμπρίζ;

Τι πρέπει να προσέχουμε με τις ηλιοπροστασίες στο παρμπρίζ;

Αν και βρισκόμαστε στην καρδία του Σεπτεμβρίου οι υψηλές θερμοκρασίες δε λένε να υποχωρήσουν και έτσι οι ηλιοπροστασίες των αυτοκινήτων παραμένουν ακόμα επίκαιρες.

Οι ηλιοπροστασίες είναι κατασκευασμένες συνήθως από φύλλο αλουμινίου, ενώ τοποθετούνται κυρίως στο εμπρός παρμπρίζ του αυτοκινήτου, ώστε να μειώνουν την είσοδο των καυτών ακτινών του ηλίου στο εσωτερικό. Έτσι όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο η ατμόσφαιρα δεν είναι τόσο αποπνικτική, το τιμόνι, ο λεβιές ταχυτήτων και το χειρόφρενο δεν καίνε, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουμε από τη φθορά τα πλαστικά μέρη.

Υπάρχει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξουμε όταν τοποθετούμε ηλιοπροστασία στο εμπρός παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας. Δεν πρέπει να σταθμεύουμε σε γωνία, καθώς ο οδηγός που προσπαθεί να εξέλθει από τον κάθετο δρόμο δεν έχει ορατότητα, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Το ίδιο ισχύει και για όσους χρησιμοποιούν κουκούλα που καλύπτει ολόκληρο το αυτοκίνητο, αλλά και για όσους έχουν τοποθετήσει φιμέ αντηλιακή μεμβράνη στο εμπρός παρμπρίζ.


Tags assigned to this article:
ηλιοπροστασίες

Related Articles

Η Μαρία Σαράποβα σε δοκιμασία παρκαρίσματος της Porsche (video)

Πόσο καλή είναι η Μαρία Σαράποβα στο παρκάρισμα; Αυτό θέλησε να μάθει η Porsche και προσκάλεσε την πρέσβειρα της σε

To νησί που «βουλιάζει» από Fiat Panda! Eίναι περισσότερα και από τους κατοίκους (video)

Σύμφωνα με τη Fiat σε ένα νησί ο αριθμός των Panda είναι μεγαλύτερος από εκείνο των κατοίκων! Ίσως το μυαλό σας πηγαίνει

Με το Toyota Concept-i Walk δε χρειάζεται να περπατάτε

Το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία όπως λένε οι γιατροί, ωστόσο μερικές φόρες είναι κουραστικό και θέλεις απλά να χρησιμοποιήσεις