Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Polestar

Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Polestar

H Polestar που ήταν υπεύθυνη για τα μοντέλα επιδόσεων της Volvo, αφού εξαγοράστηκε από τη σουηδική εταιρία, έγινε αυτόνομη και τώρα μας παρουσιάζει το πρώτο της μοντέλο παραγωγής.

Ο λόγος για το Polestar 1, το οποίο όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες είναι ένα V90 με coupe αμάξωμα. Το οπτικό αποτέλεσμα πάντως είναι αρκετά καλαίσθητο και οι γραμμές του εκπέμπουν δυναμισμό. Πατάει σε τροχούς 21 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 275/30 μπροστά και 295/30 πίσω.

Το Polestar διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα, έχοντας δυο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα που ο καθένας αποδίδει 109 ίππους (συνδυαστικά 218 ίπποι) και ροπή 480 Nm. Παράλληλα εφοδιάζεται με γεννήτρια  46 ίππων και 150 Nm ροπής.

Στην «παρέα» προστίθεται και ένας δίλιτρο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας που αναλαμβάνει να κινεί τον εμπρός άξονα. Η συνδυαστική ισχύς και ροπή να φτάνει τους 600 ίππους και τα 1.000 Nm αντίστοιχα. Σύμφωνα με την Polestar η αυτονομία του αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας φτάνει τα 150 χλμ.


Tags assigned to this article:
Polestar 1Volvo

Related Articles

Μια Jaguar E-Type του 1974 με σύγχρονες τεχνολογίες

Οι «ρυτίδες» πάνω σε αυτή τη Jaguar E-Type του 1974 είχαν αρχίσει να γίνονται έντονα ορατές, επομένως δεν της έμενε

Αυτό το Fiat είναι 120 ετών

Ένα αιώνα και δυο δεκαετίες ζωής θα γιορτάσει η Fiat ανασύροντας από τη λήθη του χρόνου ένα εξαιρετικά σπάνιο, συλλεκτικό

Ενδοοικογενειακή κόντρα για τα Audi RS3 Sedan και R8 V10 Spyder (video)

Όταν ο μικρός σου αδελφός σε προκαλεί, αλλά ξέρεις ότι είσαι πιο δυνατός από αυτόν τότε η αναμέτρηση δεν έχει

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<