Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Polestar

Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Polestar

H Polestar που ήταν υπεύθυνη για τα μοντέλα επιδόσεων της Volvo, αφού εξαγοράστηκε από τη σουηδική εταιρία, έγινε αυτόνομη και τώρα μας παρουσιάζει το πρώτο της μοντέλο παραγωγής.

Ο λόγος για το Polestar 1, το οποίο όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες είναι ένα V90 με coupe αμάξωμα. Το οπτικό αποτέλεσμα πάντως είναι αρκετά καλαίσθητο και οι γραμμές του εκπέμπουν δυναμισμό. Πατάει σε τροχούς 21 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 275/30 μπροστά και 295/30 πίσω.

Το Polestar διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα, έχοντας δυο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα που ο καθένας αποδίδει 109 ίππους (συνδυαστικά 218 ίπποι) και ροπή 480 Nm. Παράλληλα εφοδιάζεται με γεννήτρια  46 ίππων και 150 Nm ροπής.

Στην «παρέα» προστίθεται και ένας δίλιτρο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας που αναλαμβάνει να κινεί τον εμπρός άξονα. Η συνδυαστική ισχύς και ροπή να φτάνει τους 600 ίππους και τα 1.000 Nm αντίστοιχα. Σύμφωνα με την Polestar η αυτονομία του αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας φτάνει τα 150 χλμ.


Tags assigned to this article:
Polestar 1Volvo

Related Articles

H Alfa Romeo χρύσωσε τη Giulia

Μια έκπληξη επιφύλασσε η Alfa Romeo για τους οπαδούς της στο πλαίσιο του φετινού αγώνα Mille Miglia. Εκεί λοιπόν η

Το Audi R8 που θα κυκλοφορήσει μόνο στην Αυστραλία

Γενικότερα είναι δύσκολα να δεις στους ελληνικούς δρόμους να κυκλοφορεί ένα Audi R8, ενώ τη νέα του έκδοση είναι σίγουρα

Το 1994 το Mitsubishi FTO καινοτόμησε στα αυτόματα κιβώτια

Μπορεί σήμερα η Mitsubishi να έχει στη γκάμα της κυρίως SUV οχήματα, ωστόσο τη δεκαετία του 1990 ξεχώριζε με τα

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<