Breaking News

Το ηλεκτροκίνητο φορτηγό MAN eTGM εργάζεται για την Porsche

Το ηλεκτροκίνητο φορτηγό MAN eTGM εργάζεται για την Porsche

Ένα ξεχωριστό φορτηγό για τις μεταφορικές του ανάγκες απέκτησε το τμήμα εφοδιασμού της Porsche στην έδρα της που βρίσκεται στο Τσούφενχαουζεν.

Ο λόγος για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο MAN eTGM, των 32 τόνων (συνολικά ο τράκτορας και το τρείλερ), το οποίο διακρίνεται για την αθόρυβη λειτουργία του και για τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτροκίνητο φορτηγό που παράγεται σε μικρό αριθμό αρχικά στη Γερμανία, ενώ η διάθεση του αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

Η ισχύς του ανέρχεται στους 360 ίππους, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 149 kWh προσφέρουν αυτονομία 130 χλμ., ενώ χρησιμοποιεί την ανάκτηση ενέργειας μέσω της πέδησης.

Το δρομολόγιο των 19 χλμ. που εκτελεί το φιλικό προς το περιβάλλον MAN eTGM για τις μεταφορές εξοπλισμού από τοπικό προμηθευτή συνεπάγεται ότι σε ετήσια βάση αποφεύγεται η αποδέσμευση στην ατμόσφαιρα 30.000 κιλών διοξειδίου του άνθρακα. Στο σταθμό φόρτισης το MAN eTGM εντός 45 λεπτών μπορεί να αποκτήσει αυτονομία 100 χλμ.

Η Porsche φαίνεται ότι επενδύσει αρκετά στην ηλεκτροκίνηση. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από τη νέα Taycan που θα είναι το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής, ενώ εδώ και δυο χρόνια χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλα τα εργοστάσια της, καθώς και ηλεκτροκίνητα οχήματα στο τμήμα εφοδιασμού της. Η Porsche δεν επέλεξε τη MAN τυχαία για την εξεύρεση ηλεκτροκίνητου φορτηγού, καθώς αμφότερες ανήκουν στον Όμιλο Volkswagen.



Related Articles

Lada Niva με καρότσα φορτώνει μέχρι 800 κιλά

O σκληροτράχηλος χαρακτήρας του Lada Niva είναι ο λόγος, για τον οποίο εδώ και πολλά χρόνια «μάχεται» στα βουνά. Μάλιστα

Τα Lada Largus «το πηγαίνουν το γράμμα»

Ρόλο ταχυδρόμου αναλαμβάνουν πάνω από 1.000 Lada Largus στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Τα ταχυδρομεία της Ρωσίας λοιπόν εντάσσουν στο στόλο

Στρατιωτική Mercedes G-Class μετατράπηκε σε τροχόσπιτο

Έχοντας ολοκληρώσει πλέον τη θητεία της στο στρατό της Ελβετίας μια Mercedes G-Class του 1993 μετατράπηκε σε όχημα αναψυχής. Χάρη