Breaking News

Απόψε είναι η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα (video)

Απόψε είναι η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα (video)

Σάββατο βράδυ σήμερα και οι περισσότεροι το πιθανότερο είναι να έχετε προγραμματίσει κάποια νυχτερινή έξοδο.

Έχετε κανονίσει σίγουρα το μέρος, την ώρα και την παρέα, ωστόσο έχετε συμφωνήσει ποιος δε θα καταναλώσει αλκοόλ ώστε να αναλάβει να οδηγήσει και να γυρίσει τους υπόλοιπους με ασφάλεια στα σπίτια τους;

Η 12η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» που διοργανώνεται για δωδέκατη χρονιά απόψε 20 Οκτωβρίου 2018 στόχο έχει να σας υπενθυμίσει ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε ποτέ μαζί, κάτι που πρέπει να αφομοιώσουμε όχι μόνο σήμερα το βράδυ, αλλά όλα τα βράδια της χρονιάς.

Στο πλαίσιο λοιπόν της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» εθελοντές πολίτες και αρμόδιοι φορείς αναλαμβάνουν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν έξω από 31 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ σε 30 πόλεις της Ελλάδας.

Το μήνυμα της βραδιάς είναι «όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει, ο οδηγός της παρέας», ο οποίος εάν τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν καταναλώσει αλκοόλ επιβραβεύεται με αναμνηστικά δώρα.

Στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημά του και να κάνει χρήση των Μ.Μ.Μ ή να καλέσει ένα ταξί, ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι του.

Πανευρωπαϊκά, 1 στους 4 θανάτους από τροχαίο ατύχημα οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Στη χώρα μας, το αλκοόλ αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου.

Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η στάση των συμπολιτών μας απέναντι στην οδήγηση και το αλκοόλ με τους 9 στους 10 οδηγούς να αναφέρουν τη μέθη ως τον βασικότερο κίνδυνο στο δρόμο, ενώ δηλώνουν πως οδηγούν ακόμα κι όταν έχουν καταναλώσει 2,7 ποτήρια, τη μεγαλύτερη κατά μέσο όρο ποσότητα αλκοόλ στην Ευρώπη (Ευρωβαρόμετρο).

Θυμηθείτε πριν γυρίσετε το κλειδί στη μίζα του αυτοκίνητου σας ότι η ζωή σας και οι ζωές των συμπολίτες σας έχουν την πιο ωραία «γεύση» από οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό…

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ. Ποσειδώνος το Σάββατο 6/7/2019

Λόγω εκτέλεσης εργασιών τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Νέας Λ.

O Zlatan Ibrahimovic πήρε δώρο γενεθλίων μια πανάκριβη Ferrari (photos)

Σαράντα κεράκια έσβησε πρόσφατα στην τούρτα γενεθλίων του ο Zlatan Ibrahimovic. Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής την περασμένη Κυριακή, 3 Οκτωβρίου, είχε

Κάμερα αποδεικνύει το ψέμα αστυνομικού (video)

Μπελάδες με το νόμο παραλίγο να έχει ο οδηγός ενός αυτοκινήτου της Uber το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Τι ακριβώς συνέβη;