Breaking News

Με 8.000 ευρώ αυτοκίνητο από τρισδιάστατο ψηφιακό εκτυπωτή (video)

Με 8.000 ευρώ αυτοκίνητο από τρισδιάστατο ψηφιακό εκτυπωτή (video)

Μέχρι τώρα είχαμε δει διάφορα εξαρτήματα μοντέλων να δημιουργούνται μέσω της τρισδιάστατης ψηφιακής εκτύπωσης, ενώ πλέον με την εν λόγω τεχνολογία μπορεί να προκύψει ένα ολόκληρο αυτοκίνητο.

Τη δυνατότητα αυτή προσφέρει η κινέζικη εταιρία τρισδιάστατης ψηφιακής εκτύπωσης Polymaker και η ομοεθνής της X Electrical Vehicle Limited (XEV) που ένωσαν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή του LSEV.

Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο πόλης που δεν έχει κυλίσει από τη γραμμή προαγωγής κάποιου εργοστασίου, αλλά έχει κατασκευαστεί με τη βοήθεια της τρισδιάστατης ψηφιακής εκτύπωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραγγείλουν και να το αποκτήσουν σε τρεις μέρες όσο κρατάει δηλαδή η δημιουργία του, ενώ η τιμή του διαμορφώνεται ελάχιστα πάνω από τα 8.000 ευρώ.

Μπορεί να κινηθεί με ευκολία εντός της πόλης, καθώς οι διαστάσεις του σε μήκος, πλάτος και ύψος διαμορφώνονται στα 2.489 χλστ.,1.295 χλστ. και 1.498 χλστ. αντίστοιχα. Το βάρος του δεν υπερβαίνει τα 450 κιλά, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 69 χλμ./ώρα και η αυτονομία του με μια φόρτιση φτάνει τα 149 χλμ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αποτελείται από 57 εξαρτήματα, ενώ ένα συμβατικό αυτοκίνητο έχει πάνω από 2.000 εξαρτήματα. Πέρα από τα καθίσματα, το πλαίσιο και τις γυάλινες επιφάνειες όλο το υπόλοιπο LSEV έχει προέλθει από την τρισδιάστατη ψηφιακή εκτύπωση.

Ήδη οι παραγγελίες για το LSEV έχουν φτάσει τις 7.000, ενώ οι περισσότερες προέρχονται από την Ευρώπη.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Ένα ιδανικό Isuzu D-Max για τον Batman

Προτείνουμε στο γνωστό υπερηρώα Batman να πρωτοτυπήσει και στην επόμενη ταινία του να επιλέξει το Isuzu D-Max για όχημα του

Δυναμικότερο και ανετότερο και νέο Toyota RAV4

Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης η Toyota αποκάλυψε το νέο RAV4. Μην αγχώνεστε

Κάτι περίεργο συμβαίνει στο πίσω τμήμα αυτής της BMW 767iL

Υπάρχουν ιστορίες από τεχνολογικές εξερευνήσεις στα αρχεία των αυτοκινητοβιομηχανιών που δεν τις μαθαίνουμε πότε ή γίνονται γνωστές χρόνια αργότερα όπως