Breaking News

To νέο Hyundai Kite που μετατρέπεται σε τζετ σκι

To νέο Hyundai Kite που μετατρέπεται σε τζετ σκι

Μακριά από την επιδημία των SUV μοντέλων η Hyundai παρουσιάζει στο Σαλόνι της Γενεύης το νέο Kite.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο τύπου buggy όχημα, το οποίο έχει ιδιαίτερα νεανικό χαρακτήρα. Αυτό διότι δημιουργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδίασης της κορεάτικης εταιρίας σε συνεργασία με δεκαπέντε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Σχεδίασης IED (Istituto Europeo di Design), το οποίο βρίσκεται στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η Hyundai συνεργάζεται για δεύτερη φορά με το IED, καθώς το 2014 είχαν κατασκευάσει από κοινού το PassoCorto, ένα ιδιαίτερα ελαφρύ πρωτότυπο σπορ μοντέλο. Στόχος της Hyundai με αυτές τις ενέργειες είναι να δώσει επαγγελματικές ευκαιρίας σε νέους σχεδιαστές και να τους εκπαιδεύσει, αλλά και να αντλήσει ιδέες και έμπνευση από αυτούς.

Όπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες το Kite δεν έχει πόρτες, οροφή, ούτε παράθυρα, ακολουθεί την τεχνική κατασκευής του μονοκόκ σασί, έχει μήκος 3.745 χλστ. και ύψος 1.455 χλστ.

Μπορεί να κινηθεί στο έδαφος αλλά και στο νερό, καθώς το διθέσιο εσωτερικό του μετατρέπεται σε ένα μονοθέσιο τζετ σκι. Και στις δυο περιπτώσεις το Kite είναι ηλεκτροκίνητο, καθώς διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες μέσα στους μεγάλους του τροχούς, αλλά και κινητήρα αεριώθησης που χρησιμοποιούν τα τζετ σκι.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Το νέο SEAT Leon θα είναι κυριολεκτικά εκτυφλωτικό (video)

Έτοιμο να γυρίσει σελίδα στην πολύχρονη ιστορία του είναι το Leon, καθώς η SEAT ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την τέταρτη

Το ρομπότ της Toyota που κινείται σαν άνθρωπος (video)

Αν νομίζετε ότι η Toyota ασχολείται μόνο με την εξέλιξη υβριδικών, ηλεκτροκίνητων και υδρογονοκίνητων μοντέλων κάνετε λάθος. Η ιαπωνική εταιρία

Την κίτρινη στολή των ταξί θα φορέσει το Tesla Model 3

Η βόλτα με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Tesla Model 3 είναι σίγουρα μια ωραία εμπειρία που πολλοί θέλουν να ζήσουν, ενώ