Breaking News

Είναι ταχύτερο το Seat Leon Cupra από ένα ακόντιο; (video)

Είναι ταχύτερο το Seat Leon Cupra από ένα ακόντιο; (video)

Το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η SEAT, καλείται να αποδείξει ότι είναι ταχύτερο, όχι από κάποιο αντίπαλο μοντέλο, αλλά από ένα ακόντιο.

Εύκολη υπόθεση για το Leon Cupra θα σκεφτεί κανείς αν δε γνωρίζει ότι το εν λόγω ακόντιο θα εκτοξευτεί από το δυνατό χέρι της χρυσής ολυμπιονίκης Μπάρμπορα Σποτάκοβα.

Η Τσέχα αθλήτρια που κατέχει το γυναικείο ρεκόρ στα 72,28 μέτρα από το 2008  μπορεί να κάνει το ακόντιο της να φτάσει τα 90 χλμ./ώρα στον αέρα, προτού καρφωθεί στο έδαφος.

Το Leon Cupra από την άλλη χρειάζεται μόλις 4,9 δευτ. για να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα, ενώ έχει αναδειχτεί δυο φόρες ταχύτερο προσθιοκίνητο μοντέλο στο Νίρμπουργκρινγκ. Παράλληλα χάρη στο δίλιτρο TSI βενζινοκινητήρα των 300 ίππων η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Στο παρακάτω video θα δείτε το ακόντιο της Σποτάκοβα να «τρέχει» πλάι στο Leon Cupra σε μια απόσταση 70 μέτρων, για να αναδειχτεί ο μεγάλος νικητής αυτής της ιδιαίτερης αναμέτρησης.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Το Piaggio Ape είναι ιδανικό για τα ελληνικά νησιά

Φαντάζεστε ένα θηριώδες SUV ή ένα μακρύ sedan να στριμώχνεται στα στενά σοκάκια της Μυκόνου, της Πάρου ή της Σαντορίνης;

Δε θα υπάρξει άλλο ηλεκτρικό Volkswagen e-Golf (video)

To ημερολόγιο έδειχνε 23 Δεκεμβρίου του 2020 όταν το τελευταίο Volkswagen e-Golf κύλισε από τη γραμμή της παραγωγής. Το ύστατο

Συλλεκτική έκδοση για τα 20 χρόνια του Audi TT

Δυο δεκαετίες ζωής συμπληρώνει το Audi TT, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά coupe μοντέλα της γερμανικής εταιρείας με σήμα