Breaking News

Ένα Lexus για τη θάλασσα

Ένα Lexus για τη θάλασσα

Πολλοί ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών κινούνται στη στεριά με μοντέλα της Lexus, ωστόσο φαίνεται πως ήρθε η ώρα το σήμα της ιαπωνικής εταιρίας να τους ακολουθήσει και στη θάλασσα.

Η Lexus λοιπόν αναμένεται να κατασκευάσει το πρώτο της σκάφος, το οποίο θα είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Sport Yacht που παρουσιάστηκε πέρυσι και είχε αναπτυχτεί από την Toyota Marine Division.

Η επιβεβαίωση της παραγωγής του ήρθε από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Toyota, Shigeki Tomoyama, στο Διεθνές Ναυτιλιακό Σαλόνι της Ιαπωνίας, όπου το Sport Yacht Concept ανακηρύχτηκε «Σκάφος της Χρονιάς».

Το μήκος του θα φτάνει τα 12,7 μέτρα, ενώ θα οργώνει τις θάλασσες με δυο V8 κινητήρες 5.0 λίτρων της Lexus, οι οποίοι θα αποφέρουν συνδυαστική ισχύ 885 ίππων, ενώ το βάρος του χάρη στη χρήση carbon υλικού στο σκαρί του δε θα ξεπερνά τον ένα τόνο.

Σύμφωνα με την Lexus το σκάφος της θα έχει προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και πολυτελή καμπίνα που θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 15 επιβάτες.

Η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Marquis-Larson και η διάθεση του θα γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Αμερική θα λανσαριστεί στα μέσα του 2019 και στην Ιαπωνία την επόμενη άνοιξη.



Related Articles

Χρύσωσε η Nissan το Qashqai για τις πωλήσεις που έφερε το 2022

Στην ελληνική αγορά το Nissan Qashqai είναι ένα καταξιωμένο εμπορικά SUV που έχει ηγηθεί στην κατηγορία του. Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία

Το εκκεντρικό όχημα Arcimotor SRX

Ένας σύγχρονος Κένταυρος των δρόμων είναι το νέο SRX που παρουσίασε η Arcimotor στο Σαλόνι του Λος Άντζελες. Το «σώμα»

Τροχαία: Αυξάνει την παρουσία της και τους ελέγχους στους δρόμους κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Αυξημένα μέτρα και εντατικότερους ελέγχους ανακοίνωσε η Τροχαία στο πλαίσιο εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Στόχος η ασφαλέστερη