Breaking News

Σε ποια χώρα γυναίκες οδηγοί της Uber θα μεταφέρουν μόνο γυναίκες;

Σε ποια χώρα γυναίκες οδηγοί της Uber θα μεταφέρουν μόνο γυναίκες;

Η απάντηση είναι σχετικά εύκολη, καθώς στη Σαουδική Αραβία η σχέση των γυναικών με το τιμόνι είναι αρκετά πρόσφατη.

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο επετράπη για πρώτη φορά σε γυναίκες να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης. Παράλληλα η απελευθέρωση αυτή έδωσε στις γυναίκες νέες ευκαιρίες καριέρας, καθώς μπορούν πλέον να εργαστούν ως οδηγοί στην Uber.

Παράλληλα όμως η Uber δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες οδηγούς της στη Σαουδική Αραβία να επιλέγουν μέσω της ειδικής εφαρμογής “Women Preferred View” τη μεταφορά αποκλειστικά άλλων γυναικών.

Έπειτα από τοπική έρευνα που πραγματοποίησε η Uber διαπίστωσε ότι οι γυναίκες οδηγοί της στη Σαουδική Αραβία προτιμούν να μεταφέρουν κυρίως άτομα του ίδιου φύλου.

Στόχος της Uber με τη νέα αυτή επιλογή είναι να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες στη Σαουδική Αραβίας ως πελάτισσες, αλλά και ως εργαζόμενες, ενώ θέλει να αποδείξει ότι σέβεται τον τοπικό πολιτισμό.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Εξιχνιάστηκαν 28 κλοπές οχημάτων στη Θεσσαλονίκη

Για δεκάδες κλοπές οχημάτων στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ένας νεαρός ημεδαπός και ο συνεργός του. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 1ης Ιουνίου

Μεθυσμένος έκλεψε τανκ και τράκαρε (video)

Το να κλαπεί ένα όχημα και στη συνέχεια να τρακάρει δεν προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον σαν είδηση. Εκτός βέβαια και αν

Καραμπόλα με πάνω από 200 αυτοκίνητα λόγω ομίχλης (video)

Πανδαιμόνιο επικράτησε στη γέφυρα Zhengxin Huanghe που βρίσκεται στην πόλη Τσεντσόου της Κίνας. Εξαιτίας ξαφνικής πυκνής ομίχλης την περασμένη Τετάρτη,