Breaking News

Η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου είναι έτοιμη (video)

Η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου είναι έτοιμη (video)

Δέος προκαλεί η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου, η οποία είναι έτοιμη να προσφέρει οδική σύνδεση ανάμεσα σε Κίνα με το Χονγκ Κονγκ.

Πέρα από το εντυπωσιακό της μέγεθος ζάλη προκαλούν και οι αριθμοί γύρω από την κατασκευή της. Το μήκος της φτάνει τα 35,6 χλμ., αν και πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν 55 χλμ., η επένδυση για την ανέγερση της άγγιξε το ποσό των 17,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, διαθέτει υποθαλάσσιο τούνελ 6,7 χλμ. ενώ για την ολοκλήρωση της χρειάστηκαν «μόλις» 9 χρόνια.

Συνδέει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάου με το Ζουχάι, ενώ εκτιμάται ότι μειώνει σημαντικά το χρόνο μετάβασης μεταξύ των τριών πόλεων. Ενδεικτικό είναι ότι από το Ζουχάι προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ η διαδρομή των 4 ωρών πλέον θα γίνεται σε 45 λεπτά.

Στην κυκλοφορία θα δοθεί στις 24 Οκτωβρίου και σύμφωνα με τους κατασκευαστές της θα είναι ανθεκτική για τα επόμενα 120 χρόνια, ενώ μπορεί να δεχτεί χτυπήματα από φυσικά φαινόμενα όπως είναι οι συχνοί τυφώνες στην περιοχή.

Ωστόσο δεν πρόκειται για κάποιο δημόσιο έργο που θα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγοι θα έχουν αυτό το προνόμιο για το οποίο θα χρειάζεται ειδική άδεια, ενώ θα τη διασχίζουν κυρίως λεωφορεία και ειδικά μισθωμένα οχήματα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Έλεγχοι της Τροχαίας για κόντρες σε Λ. Βουλιαγμένης και Πετρούπολη

Έφοδο για ακόμα μια φορά στα στέκια, όπου διοργανώνονται αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας οχημάτων, πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Το βράδυ

Επιστρέφει από σήμερα ο Δακτύλιος στην Αθήνα – Ποιες μέρες και ώρες θα ισχύει –Τα οχήματα που εξαιρούνται

Ο Δακτύλιος εφαρμόζεται και πάλι από σήμερα, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, στο κέντρο

Toyota RAV4 γκρέμισε κολόνα φωτισμού (video)

Χάος προκάλεσε ο οδηγός ενός Toyota RAV4 όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος του. Το περιστατικό