Breaking News

Το νέο SEAT El-Born Concept θα το βάλουμε στην πρίζα το 2020

Το νέο SEAT El-Born Concept θα το βάλουμε στην πρίζα το 2020

Από το «μαραθώνιο» των ηλεκτροκίνητων οχημάτων δε θα μπορούσε να απουσιάζει η SEAT, η οποία πολύ σύντομα στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης θα μας συστήσει το νέο El-Born Concept.

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα νέο πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ισπανικής εταιρείας, το οποίο αναμένεται να εισέλθει στη γραμμή παραγωγής πριν από το 2020.

Σύμφωνα με τη SEAT βασίζεται στην ειδική νέα πλατφόρμα MEB για αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα του Ομίλου Volkswagen, ενώ διαθέτει μπαταρία 62kWh και ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων.

Υπόσχεται αυτονομία 420 χλμ. (WLTP) και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός μόλις 7,5 δευτ. Παράλληλα η SEAT ανακοινώνει ότι από ταχυφορτιστή 100kW το νέο El-Born Concept μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία του από 0% σε 80% εντός 47 λεπτών.

Σχεδιαστικά τώρα, το νέο El-Born Concept δε θυμίζει κάποιο υφιστάμενο μοντέλο της SEAT, ακροβατεί ανάμεσα σε crossover και hatchback, ενώ έχει κεκλιμένη γραμμή οροφής ενσωματώνοντας έτσι και coupe στοιχεία.

Ειδική μνεία γίνεται για τις ζάντες των 20 ιντσών, οι οποίες έχουν σχήμα τουρμπίνας και μπορούν να βελτιώνουν την αεροδυναμική απόδοση του οχήματος.

Παράλληλα το νέο El-Born Concept ενσωματώνει ένα προηγμένο σύστημα θερμικής διαχείρισης, το οποίο χρησιμοποιεί μια ειδική αντλία θερμότητας, που μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής θέρμανσης και να εξοικονομήσει έως 60 χλμ. αυτονομίας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για χώρες με αρκετά ψυχρό κλίμα.

Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό είναι το συμβατικό εσωτερικό του νέου El-Born Concept, ενώ παρατηρούμε τη μεγάλη κεντρική οθόνη αφής των 10 ιντσών και το ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Επίσης το νέο El-Born Concept είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της SΕΑΤ που εξοπλίζεται με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2.

Περισσότερα για το νέο El-Born Concept θα μάθουμε στην πρεμιέρα του που θα πραγματοποιηθεί στην ελβετική πόλη.



Related Articles

Ιδανικό για πολύτεκνους τo 9 θέσεων ηλεκτρικό Opel Zafira-e Life

Ποιος είπε ότι τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα δεν απευθύνονται και σε πολύτεκνους; Μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελεί το νέο επιβατικό

Ηλεκτρικό Toyota χωράει 8 επιβάτες και καλύπτει 330 χλμ. με μια φόρτιση

Το βαν Proace Verso της Toyota απέκτησε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, η οποία μπορεί να καλύψει κάθε μεταφορική ανάγκη επιβατών. Σύμφωνα

Για πρώτη φορά ηλεκτροκίνητο το Opel Astra! Πόση αυτονομία δίνει;

Στην αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Astra προχώρησε η Opel, διευρύνοντας τη γκάμα του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου. Το νέο Astra Electric