Breaking News

Η Τροχαία εντόπισε 1.205 οδηγούς χωρίς ζώνη ασφαλείας σε μια μόνο εβδομάδα

Η Τροχαία εντόπισε 1.205 οδηγούς χωρίς ζώνη ασφαλείας σε μια μόνο εβδομάδα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει η Τροχαία το πρόγραμμα των στοχευμένων ελέγχων της, ενώ από 4 έως 10 Φεβρουαρίου εστίασε στον εντοπισμό οδηγών αυτοκινήτων που δε φορούσαν ζώνη ασφαλείας.

Τα σχετικά αποτελέσματα για ακόμα μια φορά αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες έχουμε χαμηλότατη οδηγική παιδεία, καθώς δε νοείται το 2019 να μη λαμβάνεις το βασικότερο μέτρο πρόληψης πίσω από τιμόνι, που δεν είναι άλλο από τη χρήση της ζώνης ασφαλείας.

Σε μια μόνο εβδομάδα λοιπόν τα συνολικά 686 συνεργεία της Τροχαίας που βγήκαν στους δρόμους όλης της χώρας επιβεβαίωσαν 1.205 παραβάσεις για τη μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, έπειτα από ελέγχους σε 6.859 οχήματα.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (181), του Ηρακλείου (92), της Ακαρνανίας (57), της Βοιωτίας (49), της Πιερίας (39) και της Θεσσαλονίκης (38).

Φυσικά η εντατικοποίηση των ελέγχων από την Τροχαία συμβάλει στη μείωση των ατυχημάτων και της επικίνδυνης παραβατικής συμπεριφοράς των οδηγών, ωστόσο πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να συνειδητοποιήσουμε πόσο εγκληματικό είναι απέναντι στον εαυτό μας και στους υπόλοιπους επιβάτες του οχήματος μας να μη χρησιμοποιούμε τη ζώνης ασφάλειάς.

Θυμηθείτε, όταν δένεστε με τη ζώνη ασφαλείας αυτομάτως δένεστε με την ίδια τη ζωή.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

17.534 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ το Δεκέμβριο-Πρωτιά στην υπερβολική ταχύτητα

Πέρα από τις 17 ανθρώπινες απώλειες που καταγράφηκαν από τροχαία ατυχήματα το Δεκέμβριο του 2018, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έδωσε

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ παίζει με μινιατούρα του Citroen C3 WRC (video)

Το ράλι Κορσικής ξεκινάει σήμερα 5 Απριλίου και η καρό σημαία θα πέσει στις 8 του μήνα. Η Citroen Racing

Πήρε παραμάζωμα τρία αυτοκίνητα (video)

Αλυσιδωτές συγκρούσεις αυτοκινήτων προκάλεσε ο οδηγός ενός μαύρου Dodge Challenger, καθώς όπως θα δείτε και στο παρακάτω video δεν είχε