Breaking News

Ποιο είναι το ταχύτερο station wagon στον κόσμο;

Ποιο είναι το ταχύτερο station wagon στον κόσμο;

Στη νέα Alpina B5 BI-Turbo Touring αποδόθηκε αυτός ο βαρυσήμαντος τίτλος, λόγω των επιδόσεων της.

Ο V8 twin-turbo κινητήρας των 4.4 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, προσφέρει ισχύ 608 ίππων και ροπή 800 Nm, ενώ είναι ικανός να εκτοξεύσει την Alpina B5 BI-Turbo Touring από τα 0-100 χλμ./ώρα εντός 3.5 δευτ. και η τελική της ταχύτητα να φτάσει τα 322 χλμ./ώρα.

Για να συγκρίνετε, τα αντίστοιχα νούμερα για τo sedan της αμάξωμα είναι 3,4 δευτ. και 330 χλμ./ώρα. Σημειώστε ακόμα ότι η Alpina B5 BI-Turbo Touring είναι τετρακίνητη, ενώ μέχρι και το 90% της ροπής μπορεί να μεταδοθεί στον πίσω άξονα.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι για μεγαλύτερη ευστάθεια οι πίσω τροχοί της Alpina B5 BI-Turbo Touring μπορούν να στρίψουν 2,5 μοίρες προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς σε χαμηλές ταχύτητες και προς την ιδία κατεύθυνση σε υψηλότερες ταχύτητες.

Η τιμή της Alpina B5 BI-Turbo Touring φτάνει τα 102.350 ευρώ.


Tags assigned to this article:
AlpinaB5 BI-Turbo

Related Articles

Το πιο δυνατό Subaru WRX STi σε 30 αντίτυπα

«Διαμάντι» θα είναι η νέα έκδοση Diamond του Subaru WRX STi, όπως άλλωστε λέει και το όνομά της. Το νέο

Απίστευτη ζήτηση έχει το πεντάθυρο Suzuki Jimny με πάνω από 30.000 παραγγελίες – Ποια είναι η τιμή του (εικόνες)

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε το Suzuki Jimny αποκλειστικά με τρίθυρο αμάξωμα, ωστόσο εκτός συνόρων το βλέπουμε για πρώτη φορά ως πεντάθυρο.

Άπιαστες οι Porsche 718 GTS με ατμοσφαιρικό κινητήρα 400 ίππων (video)

Σε υπερόπλα μετέτρεψε η Porsche τις Boxster και Cayman 718, καθώς πλέον στην έκδοση GTS τροφοδοτούνται από τον ισχυρότατο ατμοσφαιρικό