Breaking News

Ποιο ήταν το πρώτο Opel με εργονομικά καθίσματα;

Ποιο ήταν το πρώτο Opel με εργονομικά καθίσματα;

Η Opel γιορτάζει φέτος την 20η επέτειο από το λανσάρισμα των εργονομικών καθισμάτων AGR, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας του ανεξάρτητου Γερμανικού Οργανισμού Aktion Gesunder Rücken e.V., που προωθεί την έρευνα σχετικά με την πρόληψη του πόνου στην πλάτη.

Τα καθίσματα αποτελούν το σημείο σύνδεσης μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου, ως εκ τούτου είναι καθοριστικής σημασίας για ένα άνετο, ξεκούραστο ταξίδι. Η Opel δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην εξέλιξή τους, θέλοντας να διασφαλίσει ότι παρέχουν βέλτιστη άνεση και στήριξη της σπονδυλικής στήλης, ειδικά σε μακρινά ταξίδια.

Ένα άνετο, φιλικό προς την πλάτη κάθισμα μειώνει την κόπωση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ σε περίπτωση ατυχήματος ο επιβάτης έχει πιθανότητες να αποφύγει τον τραυματισμό, εάν το κάθισμα καταφέρει να τον κρατήσει στη θέση του. Μόνο τότε οι ζώνες ασφαλείας και οι αερόσακοι μπορούν να παρέχουν πλήρως αποτελεσματική προστασία.

Opel Signum

Το 2003 το Signum ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που προσέφερε εργονομικά καθίσματα AGR στη μεσαία κατηγορία. Οι οδηγοί που κάλυπταν μεγάλες αποστάσεις, αλλά και οι εταιρικοί πελάτες, ήταν ιδιαίτερα ευγνώμονες: χάρη στις πολυάριθμες λειτουργίες ρύθμισης, τα εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR ρυθμίζονταν με το βέλτιστο τρόπο για τον οδηγό, έτσι ώστε να φτάνει ξεκούραστος και χωρίς ταλαιπωρία στον προορισμό του, ακόμα και μετά από πολύωρη οδήγηση.

Διαβάστε επίσης: Η Lada λέει ότι δεν την επηρεάζουν οι κυρώσεις! “Μade in Russia” τα εξαρτήματα του νέου Vesta

Μερικά χρόνια αργότερα, το 2010, το ευέλικτο πολυμορφικό Meriva ήταν το πρώτο μοντέλο που έλαβε συνολικά, ως όχημα, την πιστοποίηση AGR. Η εργονομική φιλοσοφία του Meriva περιλάμβανε τις πόρτες FlexDoors που άνοιγαν προς αντίθετες κατευθύνσεις, το σπονδυλωτό σύστημα πίσω καθισμάτων FlexSpace και τη σχάρα ποδηλάτων FlexFix.

Η Opel προσφέρει σήμερα καθίσματα AGR στα Astra, Crossland και Grandland. Τα καθίσματα AGR διαθέτουν 10 ρυθμίσεις για το κάθισμα του οδηγού και 6 για το κάθισμα του συνοδηγού. Οι διάφορες ρυθμίσεις-πολλές από τις οποίες γίνονται ηλεκτρικά για το κάθισμα του οδηγού-περιλαμβάνουν μετακίνηση εμπρός/πίσω, ρύθμιση καθ’ ύψος, κλίση της πλάτης, στήριξη μηρών, οσφυϊκή στήριξη, ανάκλιση του μαξιλαριού βάσης, καθώς και λειτουργία θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο.

Grandland GSe και Astra GSe

Τα νέα performance καθίσματα των Grandland GSe και Astra GSe ενσωματώνουν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των εργονομικών καθισμάτων. Φέρουν επένδυση από μαύρο Alcantara και διαθέτουν πλήρως ενσωματωμένα προσκέφαλα. Μερικές επιπλέον εντυπωσιακές λεπτομέρειες είναι η χαρακτηριστική γκρι λωρίδα και το κιτρινόμαυρο έμβλημα GSe που βρίσκονται στην πλάτη των καθισμάτων.

 Related Articles

Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Fiat Cronos

Πριν από δυο μήνες σχεδόν η Fiat μας έδειξε το μπροστινό και πίσω τμήμα του νέου sedan μοντέλου της που

Η Ford παράγει 90 μάσκες το λεπτό! (video)

Στις 4 Μαΐου η Ford έχει ανακοινώσει ότι θα επανεκκινήσει την παραγωγική της διαδικασία στην Ευρώπη. Ωστόσο θέλει να παρέχει

Γνωρίζατε την ύπαρξη του Citroen DS Wagon;

Πόλος έλξης για πολλούς συλλέκτες κλασικών αυτοκινήτων θα αποτελέσει αυτό το Citroen DS Wagon που διατίθεται προς πώληση. Αναμφισβήτητα το