Breaking News

Πειραγμένα ταξίμετρα, υπερβολικές χρεώσεις και άλλες παραβάσεις έφεραν πρόστιμα και συλλήψεις οδηγών ταξί (video)

Πειραγμένα ταξίμετρα, υπερβολικές χρεώσεις και άλλες παραβάσεις έφεραν πρόστιμα και συλλήψεις οδηγών ταξί (video)

Δυστυχώς υπάρχουν ορισμένοι οδηγοί ταξί, οι οποίοι αμαυρώνουν τον κλάδο τους με παραβατικές συμπεριφορές, που δεν τους τιμούν καθόλου ως επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά 7 οδηγοί ταξί.

Από αυτούς οι 5 συνελήφθησαν επειδή είχαν επέμβει σκόπιμα στα ταξίμετρα και στις ταμειακές μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων, ενώ οι άλλοι 2 για υπερβολικό κόμιστρο.

Τα μέσα παρεμβολής (ταμειακές μηχανές, συνδεσμολογίες, καλωδιώσεις κ.λπ.) κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Δ.Ο.Υ., Περιφερειακές Ενότητες), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Επίσης σε ακόμα οδηγούς εκμισθωμένων Ι.Χ.Ε. οχημάτων, καθώς και στους ιδιοκτήτες αυτών, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 3.000 και 3.800 ευρώ αντίστοιχα, διότι διενεργούσαν επιβατικές μεταφορές με κόμιστρο, χωρίς την απαιτούμενη σύμβαση (υποκλοπή μεταφορικού έργου).

Διαβάστε επίσης: Μέσα σε λίγες ώρες η Τροχαία έκοψε 125 κλήσεις! Σε ποιες περιοχές της Αττικής στήθηκαν μπλόκα;

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν στο νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης ταξί και της τροχαίας νομοθεσίας και ειδικότερα:

-10 για μεταφορά επιβατών χωρίς λειτουργία ταξιμέτρου

-5 για μη προβλεπόμενη χρήση διπλής ταρίφας

-5 για άρνηση-επιλογή επιβατών

-5 για παραβίαση σειράς σε χώρο αναμονής (πιάτσα) ταξί

-1 για ρυπαρό ταξί

Παράλληλα αφαιρέθηκαν 12 άδειες οδήγησης, 7 ειδικές άδειες οδήγησης ταξί και 3 άδειες κυκλοφορίας και ισάριθμα ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι παραπάνω έλεγχοι έγιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, Κ.Τ.Ε.Λ. Λιοσίων, Σ.Σ. Λαρίσης, Πλ. Καλογήρων, Σταθμός ΜΕΤΡΟ “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”, Σταθμός ΗΣΑΠ Καλλιθέας, περιοχή Καβουρίου Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, πέριξ Ακρόπολης, Σταθμός ΜΕΤΡΟ “ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ”).

Τέλος σημειώνεται ότι παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής. Δείτε στο παρακάτω video πως οι επιτήδειοι κάνουν τα ταξίμετρα να μην εκδίδουν τη νόμιμη απόδειξη.Related Articles

Πώς το Nuro R1 θα καταργήσει το επάγγελμα του πιτσαδόρου;

Την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης επιστρατεύει η Domino’s Pizza σε συνεργασία με την εταιρεία Nuro. Στο σημείο αυτό να σας

Δείτε πως κατέληξε στο χαντάκι αυτό το Jeep Wrangler (video)

Το παραπάνω πλάνο μας δείχνει την πορεία του συγκεκριμένου Jeep Wrangler ελάχιστα δευτερόλεπτα προτού καταλήξει ντελαπαρισμένο στο χαντάκι. Όπως θα

Απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο Σέντραλ Παρκ

Ανάσα στο διάσημο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης δίνει η απόφαση που ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάσιο.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<