Breaking News

Πάνω από 500 παραβάσεις εντόπισε η Τροχαία σε νησιά του Ιονίου

Πάνω από 500 παραβάσεις εντόπισε η Τροχαία σε νησιά του Ιονίου

Εντατικοποιήθηκαν οι τροχονομικοί έλεγχοι στα νησιά Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, καθώς λόγω των καλοκαιριών διακοπών η κίνηση στους δρόμους των εν λόγω νησιών αυξάνεται σημαντικά.

Στόχος είναι να ενισχυθεί  το επίπεδο της οδικής ασφάλειας και να προληφθούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Συγκεκριμένα λοιπόν από 1 έως 15 Αυγούστου στα παραπάνω νησιά του Ιονίου Πελάγους πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.440 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 526 σχετικές παραβάσεις.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι πρωτιά στις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ είχε η μη χρήση προστατευτικού κράνους από αναβάτες δικύκλων, καθώς εντοπίστηκαν 240 σχετικές παραβάσεις.

Ακολουθεί η υπερβολική ταχύτητα (138 παραβάσεις), η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (47 παραβάσεις), η μη χρήση ζώνης ασφαλείας (39 παραβάσεις) , η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (26 παραβάσεις), η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης (20 παραβάσεις), οι επικίνδυνοι ελιγμοί (8 παραβάσεις) και η μη χρήση παιδικού καθίσματος (8 παραβάσεις).

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Έφυγε από συνεργείο με χαλασμένα φρένα και κατέληξε μέσα σε λίμνη (video)

Σίγουρα δεν περιμένεις να εμφανίσει μηχανική βλάβη το αυτοκίνητο σου μόλις το παραλάβεις από το συνεργείο, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται

Ράμπες διάβασης και θέσεις αναπήρων-757 παραβάσεις σε επτά μέρες

Για ακόμα μια εβδομάδα βασικός στόχος των ελέγχων που πραγματοποίησε η Τροχαία ήταν ο εντοπισμός οχημάτων που φράζουν ράμπες διάβασης

Τροχαία: Αυξάνει την παρουσία της και τους ελέγχους στους δρόμους κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Αυξημένα μέτρα και εντατικότερους ελέγχους ανακοίνωσε η Τροχαία στο πλαίσιο εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Στόχος η ασφαλέστερη