Breaking News

Ξεχνάς που υπάρχει υποδοχή για το καλώδιο στη νέα Mercedes Vision EQXX! Μια φόρτιση=1.000 χλμ! (video)

Ξεχνάς που υπάρχει υποδοχή για το καλώδιο στη νέα Mercedes Vision EQXX! Μια φόρτιση=1.000 χλμ! (video)

Θα μπορούσαμε να βάλουμε πολλούς τίτλους για τη νέα Mercedes Vision EQXX, ωστόσο κανένας δε θα μπορούσε να συμπτύξει το τεχνολογικό της μεγαλείο.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία η πρωτότυπη και αμιγώς ηλεκτροκίνητη Vision EQXX είναι η πιο αποδοτική Mercedes που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Τι σημαίνει όμως αποδοτικός; Να πετυχαίνεις όσο το δυνατόν περισσότερα με τα λιγότερα.

Οι πολέμιοι της ηλεκτροκίνησης στρέφουν συχνά τα βέλη τους στο θέμα της αυτονομίας, όμως εκεί η Vision EQXX υψώνει μια αδιαπέραστη ασπίδα, καθώς με μια φόρτιση της μπαταρίας υπόσχεται αυτονομία 1.000 χλμ., την οποία ζηλεύουν ακόμα και πετρελαιοκινητήρες.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η ναυαρχίδα στον ηλεκτρικό στόλο της Mercedes, η EQS 450+, προσφέρει αυτονομία 784 χλμ. Πώς όμως καταφέρνει η Vision EQXX να διανύσει τόσα πολλά χλμ. με μια φόρτιση; Το μυστικό δε βρίσκεται στην προσθήκη περισσότερων κελιών, καθώς κάτι τέτοιο αυξάνει το βάρος του οχήματος, συνεπώς και την κατανάλωση, ενώ επηρεάζει αρνητικά και τον οδηγικό χαρακτήρα.

Η μέγιστη τάση του συστήματος είναι 900V. Η μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας μικρότερης των 100 kWh, όπως αυτή που χρησιμοποιεί η EQS 450+, διαφέρει στο γεγονός ότι είναι 50% μικρότερη σε μέγεθος και 30% ελαφρύτερη, ζυγίζοντας 495 κιλά.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το βάρος της Vision EQXX έχει καταφέρει να διατηρηθεί στα 1.750 κιλά. Σε αυτό, πέρα από το χαμηλό βάρος της μπαταρίας, συμβάλλουν οι τροχοί μαγνησίου κλειστού τύπου ντυμένοι με ελαστικά εξαιρετικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, οι δίσκοι φρένων από κράμα αλουμινίου, οι πόρτες ενισχυμένες με carbon υλικό και γυαλί και η λεπτή οροφή που ενσωματώνει 117 ηλιακά πάνελ, τα οποία έχουν την ικανότητα να συνεισφέρουν 25 χλμ. στην αυτονομία.

Διαβάστε επίσης: Μάταιη η προσπάθεια να ξεφύγεις από το περιπολικό ΒΜW M3 Competition

Ιδιαίτερα χαμηλή είναι και η κατανάλωση ενέργειας που ανακοινώνεται, καθώς είναι κάτω από 10 kWh/100 χλμ. Ο ηλεκτροκινητήρας της Vision EQXX παράγει 204 ίππους, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, στους οποίους φτάνει το 95% της διαθέσιμης ισχύος της μπαταρίας.

Παρατηρώντας το προφίλ του αμαξώματος, η κεκλιμένη γραμμή της οροφής που σβήνει «αθόρυβα» στο πίσω τμήμα, σε προϊδεάζει για το χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) μόλις 0,17.

Η όψη ξεχωρίζει με το χαμηλό καπό που έχει δυο εισαγωγές αέρα, τα Led φώτα που επικοινωνούν μεταξύ τους με μια λεπτή φωτεινή λωρίδα κατά μήκος της μάσκας κλειστού τύπου, ενώ τα πίσω Led φωτιστικά σώματα μοιάζουν με ένα μεγάλο και ξαπλωμένο “C”.

Στο μινιμαλιστικό εσωτερικό με τα τέσσερα ανεξάρτητα μεταξύ τους καθίσματα κυριαρχεί η τεράστια 8k ανάλυσης λεπτή οθόνη αφής των 47,5 ιντσών, η οποία επεκτείνεται από τη μια άκρη του ταμπλό στην άλλη χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο πλαίσιο.

Ο οικολογικός χαρακτήρας της Vision EQXX δεν προκύπτει μόνο από το ότι δεν εκπέμπει ρύπους. Στο εσωτερικό της έχουν χρησιμοποιηθεί βιώσιμα υλικά όπως το Dessertex, μια ταπετσαρία που φτιάχνεται από κάκτους, το mycelium, ένα vegan δέρμα από μανιτάρια, μέχρι και απόβλητα από χώρους υγειονομικής ταφής.Related Articles

Το Opel Ampera-e διένυσε 750 χλμ. με μια φόρτιση

Το ηλεκτροκίνητο Opel Ampera-e κατάφερνε να ταξιδέψει από την ανατολικότερη έως τη δυτικότερη πόλη της Γερμανίας με μια μόνο φόρτιση.

Στα άδυτα του εργοστασίου της Ferrari (video)

Οι πύλες στο εργοστάσιο της Ferrari είναι επτασφράγιστες και δε μπορεί ο  καθένας να δει τι συμβαίνει εκεί όπου δημιουργούνται

Το τραπέζι της Rolls-Royce που κοστίζει 230.000 ευρώ!

Έχετε μήπως κάποιο κενό χώρο στο σαλόνι ή στο χολ σας και θέλετε να το γεμίστε με ένα ωραίο έπιπλο;

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<