Breaking News

Ιπτάμενο ταξί από τη Hyundai (video)

Ιπτάμενο ταξί από τη Hyundai (video)

Πιθανότατα σήμερα το πρωί κολλήσατε αρκετή ώρα στην κίνηση των δρόμων μέχρι να φτάσετε στη δουλειά σας.

Οι ασφυκτικά γεμάτες μεγάλες πόλεις χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις κινητικότητας, ενώ η Hyundai σε συνεργασία με την Uber έχουν να προτείνουν σίγουρα κάτι πρωτοπόρο.

Ο λόγος για το ιπτάμενο ταξί S-A1, το οποίο έκανε πρεμιέρα στη φετινή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2020) στο Λας Βέγκας. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος, το σχήμα του οποίου μοιάζει με ένα μεγάλο drone, ενώ στόχος του είναι στο μέλλον να λειτουργεί ως ταξί στο εναέριο χώρο των πόλεων, μεταφέροντας μέχρι και τέσσερις επιβάτες.

Το S-A1 απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα, όπως τα ελικόπτερα, χρειάζεται 5-7 λεπτά για να φορτίσει, μπορεί να πετάει σε υψόμετρο 300 έως 600 μέτρων πάνω από το έδαφος, έχει αυτονομία 100 χλμ., ενώ αναπτύσσει στον ουρανό μέγιστη ταχύτητα 290 χλμ./ώρα.

Αρχικά το S-A1 θα χρειάζεται πιλότο, ωστόσο αργότερα θα γίνει αυτόνομο. Σημειώνεται ότι η Hyundai είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που συμμετέχει την πρωτοβουλία Uber Elevate για ένα μελλοντικό αστικό δίκτυο εναέριας κυκλοφορίας.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
CES 2020HyundaiS-A1Uber

Related Articles

Ένα Volkswagen Beetle για τη Σταχτοπούτα

Θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια την άμαξα που μετέφερε τη Σταχτοπούτα στο χορό; Ένας ταλαντούχος οξυγονοκολλητής και σιδηρουργός από

Αδιανόητο περιστατικό – Έδεσε με αλυσίδα ένα Saab και το έσερνε στο δρόμο (βίντεο)

Ο ενδεδειγμένος τρόπος για να ρυμουλκήσεις ένα όχημα είναι να καλέσεις γερανό, υπάρχουν όμως και ανορθόδοξοι τρόποι, όπως αυτός που

Αυστηρώς ακατάλληλος για πισωκίνητο! Δες πως έριξε μια ΒΜW Z4 στο χαντάκι (video)

Πισωκίνητο σπορ αυτοκίνητο με φιγουρατζή οδηγό που δεν έχει ταλέντο στο τιμόνι είναι πάντα ένας επικίνδυνος συνδυασμός. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα