Breaking News

Υπερσύγχρονο ηλεκτρικό ποδήλατο της BMW με μέγιστη ταχύτητα 60 χλμ./ώρα

Υπερσύγχρονο ηλεκτρικό ποδήλατο της BMW με μέγιστη ταχύτητα 60 χλμ./ώρα

Οι μετακινήσεις στις σύγχρονες πόλεις αλλάζουν και η BMW καταθέτει τη δική της εναλλακτική πρόταση, η οποία δεν αφορά κάποιο νέο μικρό αυτοκίνητο, αλλά ένα ποδήλατο.

Ο λόγος για το BMW i Vision AMBY, το πρώτο pedelec (ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση) για αστική χρήση, της βαυαρικής εταιρείας. Σημειώνεται ότι το AMBY σημαίνει “adaptive mobility”.

Το BMW i Vision AMBY έχει τη μορφή ενός pedelec υψηλών ταχυτήτων, που σημαίνει ότι ο χρήστης πρέπει να κάνει συνεχώς πετάλι για να επωφελείται από την υποβοήθηση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Θυμίζει περισσότερο μοτοσικλέτα, αφού εξοπλίζεται με χειρόγκαζο και μαρσπιέ τύπου μοτοσικλέτας, αντί για πετάλια ποδηλάτου. Το ηλεκτρικό του σύστημα κίνησης διαθέτει τρεις κατηγορίες ταχύτητας: έως 25 χλμ./ώρα για ποδηλατοδρόμους, έως 45 χλμ./ώρα για κέντρα πόλεως και έως 60 χλμ./ώρα για δρόμους πολλαπλών λωρίδων και εκτός αστικών περιοχών.

Ο αναβάτης μπορεί να επιλέγει ο ίδιος τα modes, ενώ αναγνωρίζεται αυτόματα η τοποθεσία και ο τύπος του δρόμου μέσω τεχνολογίας geofencing και η σχετική ρύθμιση της μέγιστης ταχύτητας γίνεται αυτόματα.

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο κέντρο του πλαισίου, ενώ το ενεργειακό περιεχόμενο των 2.000 Wh επιτρέπει αυτονομία έως 300 χλμ., ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα. Χάρη στην τεχνολογία ταχείας φόρτισης, επαναφορτίζεται σε 3 ώρες.

Η μετάδοση της ισχύος γίνεται με οδοντωτό ιμάντα με χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης, ενώ το κιβώτιο ενσωματώνεται στο σύστημα κίνησης. Ένα προηγμένο μονόμπρατσο ψαλίδι συνδέει τον πίσω τροχό με το πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης: Γνήσια αξεσουάρ για Opel-Από μπαγκαζιέρες μέχρι λασπωτήρες (photos)

Η διαδρομή της ανάρτησης 120 χλστ. μπροστά και πίσω είναι ιδανική για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός πόλης, σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα. Οι ζάντες 27,5” εφοδιάζονται με μεγαλύτερα και φαρδύτερα ελαστικά από όσο συνήθως, ώστε να διασφαλίζεται εξαιρετική άνεση και ασφάλεια ακόμα και σε υψηλότερες ταχύτητες.

Η σχεδίαση του είναι αρκετά φουτουριστική. Μία λεπτή, οριζόντια φωτεινή λωρίδα LED υπάρχει στο τιμόνι, ενώ το κάθετο πίσω φως LED ενσωματώνεται στον άξονα της σέλας. Κάτω από αυτό, μία οθόνη απεικονίζει το πρόγραμμα οδήγησης που χρησιμοποιείται.

Ο ηλεκτρικά ρυθμιζόμενος άξονας σέλας υπόκειται σε βιομετρική βελτιστοποίηση για να ταιριάζει με το προφίλ που είναι αποθηκευμένο στη σχετική εφαρμογή και οι ρυθμίσεις γίνονται σύμφωνα με τα καταχωρημένα δεδομένα, όπως το ύψος και το μήκος των ποδιών του αναβάτη εσωτερικά, πριν την εκκίνηση.Related Articles

Άλλαξαν τέσσερα ελαστικά σε χρόνο ρεκόρ (video)

Φυσικά το εν λόγω ρεκόρ δε σημειώθηκε σε κάποιο συνοικιακό βουλκανιζατέρ, αλλά στο μαγικό κόσμο της Formula 1. Η ομάδα

Οδηγός φορτηγού χτύπησε διαδοχικά σε δυο γέφυρες (video)

Καλό θα ήταν να γίνει ένας τεχνικός έλεγχος στη συγκεκριμένη γέφυρα που βρίσκεται στη βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α., καθώς μέσα

Η Τροχαία σταμάτησε κόντρες στο Λυκαβηττό

Φρένο στο ανεξέλεγκτο και επικίνδυνο γκάζι που ετοιμάζονταν να πατήσουν οδηγοί στην Πλατεία Λυκαβηττού έβαλε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Συγκεκριμένα

1 comment

Write a comment

Write a Comment

<