Breaking News

Η Nissan θα απολύσει 9.000 υπαλλήλους και θα μειώσει 50% μισθούς στελεχών

Η Nissan θα απολύσει 9.000 υπαλλήλους και θα μειώσει 50% μισθούς στελεχών

H κρίση στην αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται πως δεν περιορίζεται στον Όμιλο Volkswagen, καθώς έχει επηρεάσει και την Nissan.

Η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζει δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες, κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida. Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να γίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο 9.000 περικοπές θέσεων εργασίας,  αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 6,7% των εργαζομένων. Επιπλέον η Nissan θα μειώσει επίσης την παγκόσμια παραγωγή κατά 20% ως μέρος αυτής της αναδιάρθρωσης.

Παράλληλα θα πουλήσει 149.028.300 μετοχές της Mitsubishi που κατέχει, επομένως θα μειωθεί το υφιστάμενο 34,07% μερίδιο ιδιοκτησίας της. Ενδέχεται μάλιστα να επέλθουν αλλαγές και εντός Συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi.

Το στρατηγικό πλάνο The Arc της Nissan προβλέπει 30 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα, τα οποία δεν ακυρώνονται, αλλά θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμά τους, που σημαίνει ότι θα καθυστερήσουν.

Σε δραματικούς τόνους ο Makoto Uchida δήλωσε: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναθεωρήσουμε εν μέρει τα σχέδια. Λυπάμαι βαθύτατα που αντιμετώπισα αυτήν την προκλητική κατάσταση στην πρώτη χρονιά του πλάνου The Arc. Σκοπεύω να οδηγήσω την εταιρεία μας προς τη μελλοντική ανάπτυξη. Οι ζωές 130.000 υπαλλήλων της Nissan και των οικογενειών τους σε όλο τον κόσμο στηρίζονται στους ώμους μου. Νιώθω μεγάλη ευθύνη ως ηγέτης της εταιρείας».

Διαβάστε επίσης: Σε καμινάδα «πάρκαρε» το Nissan Qashqai – Πώς «σκαρφάλωσε» σε ύψος 49 μέτρων (φωτογραφίες)

Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που Makoto Uchida και άλλα στελέχη της Nissan δέχτηκαν περικοπές στους μισθούς τους. Από αυτόν το μήνα ο μισθός του Makoto Uchida μειώνεται κατά 50%.

Αυτές οι αποφάσεις έρχονται ως απάντηση στις χαμηλές πωλήσεις και στις μειωμένες προβλέψεις κερδών. Για το τρίτο τρίμηνο του 2024, η Nissan ανέφερε καθαρή ζημία 9,3 δισεκατομμυρίων γιεν, μια απότομη αντιστροφή από τα κέρδη των 191 δισεκατομμυρίων γιεν την ίδια περίοδο πέρυσι. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις εσόδων της για ολόκληρο το έτος στα 12,7 τρισεκατομμύρια γιεν και τώρα αναμένει να πουλήσει 3,4 εκατομμύρια οχήματα αυτό το οικονομικό έτος, από την προηγούμενη εκτίμηση των 3,7 εκατομμυρίων οχημάτων.



Related Articles

Πώς απέκτησε ναυτικό στυλ το Renault Kadjar;

Στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δει μεγάλους οίκους μόδας να συνεργάζονται με αυτοκινητοβιομηχανίες για τη δημιουργία ειδικών εκδόσεων στα μοντέλα τους.

Πόσα Nissan έχουν παραχθεί με το υβριδικό σύστημα e-POWER – Σε ποια μοντέλα διατίθεται

Ρεκόρ παραγωγής ανακοίνωσε η Nissan για τα οχήματά της που τροφοδοτούνται με το υβριδικό σύστημα e-POWER. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

Το νέο Suzuki e-Survivor θα επιζήσει στο μέλλον

Επίκαιρη, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, είναι η ονομασία e-Survivor που έδωσε η Suzuki στο νέο πρωτότυπο μοντέλο της. Στο