Breaking News

Για χαλαρές βόλτες και όχι για σούζες το νέο ηλεκτρικό σκούτερ της Seat!

Για χαλαρές βόλτες και όχι για σούζες το νέο ηλεκτρικό σκούτερ της Seat!

Mε συμβατική μοτοσυκλέτα 50 κ.εκ. αντιστοιχεί η Seat MÓ το νέο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο σκούτερ, το οποίο τοποθετείται ιεραρχικά στη βάση της γκάμας.

Ψηλότερα βρίσκεται το MÓ 125 και στην κορυφή το MÓ 125 Performance, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. To νέο Performance, το Seat MÓ 50 έχει σχεδιαστεί για να φέρει την αστική μετακίνηση σε μια νέα γενιά που εκτιμά την ελευθερία που προσφέρει η ηλεκτρική κινητικότητα, αλλά σε ένα πακέτο που ταιριάζει περισσότερο στον τρόπο ζωής τους.

Κινείται αθόρυβα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χωρίς ανάγκη για καύσιμο, καθώς  χρησιμοποιεί έναν 4kW ηλεκτρικό κινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου για να προσφέρει αυτονομία έως και 172 χλμ. με μία μόνο φόρτιση. Διαθέτει αρκετό χώρο αποθήκευσης για δύο κράνη κάτω από τη σέλα του και βελτιωμένα επίπεδα συνδεσιμότητας.

Αναλυτικότερα, ο ηλεκτροκινητήρας που παράγει ισχύ 4 kW (7,3 kW μέγιστης ισχύος) και 100 Nm ροπής, ενσωματωμένο στον πίσω τροχό. Συνδέεται με μια αφαιρούμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 5,6 kWh που προσφέρει έως και 172 χιλιόμετρα εμβέλειας ανά φόρτιση σε λειτουργία ECO με βάση τον επίσημο κύκλο δοκιμών. Υπάρχουν τρεις τρόποι οδήγησης για να επιλέξετε: City, Sport και Eco, καθώς και όπισθεν για απλούστερους ελιγμούς. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 45 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Πάνω από 2.500 χλμ. σε 48 ώρες με το ηλεκτρικό σκούτερ της Seat (video)

Η επαναφόρτιση είναι απίστευτα εύκολη. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί όταν βρίσκεται στο όχημα, αλλά μπορεί επίσης να αφαιρεθεί και να συνδεθεί σε μια απλή, οικιακή πρίζα. Κάνοντας τη φόρτιση τόσο εύκολη όσο η φόρτιση ενός smartphone. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μόλις 6 ώρες περίπου από οικιακή παροχή.

Με συμβατική μπροστινή ανάρτηση και ένα μονό πίσω αμορτισέρ εξομαλύνει τα τραντάγματα στο δρόμο, ενώ οι αεριζόμενοι εμπρός και πίσω δίσκοι, με το υδραυλικό σύστημα συνδυασμένης πέδησης και την ηλεκτρική αναγέννηση, προσφέρουν εξαιρετική ικανότητα ακινητοποίησης.

Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για smartphone, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν το όχημά τους, με πληροφορίες για ενημερώσεις θέσης και κατάστασης. Ενσωματώνει επίσης δύο θύρες USB, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τηλέφωνα και άλλες συσκευές πλήρως φορτισμένες, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά μετακινείστε. Το νέο MÓ 50 διατίθεται σε δύο χρώματα, το γκρι “Barcelona Grey” και το μπλε “Tarifa Blue”.

Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023, ενώ η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
Seat MÓ 50ηλεκτρικόσκούτερ

Related Articles

Δείτε πως μπορεί να σπάσει τζάμια ένα Ford Mustang (video)

Σίγουρα είναι ωραίο θέαμα να παρακολουθείς ένα Ford Mustang να κάνει donuts σε χωματόδρομο σηκώνοντας σύννεφα σκόνης, ωστόσο πρέπει να

Πού εντοπίστηκαν το 2020 συνολικά 72 φορτηγά με «πειραγμένο» ταχογράφο;

H παραβατική συμπεριφορά ορισμένων οδηγών φορτηγών αφορά τη χρήση μηχανισμών αλλοίωσης των δεδομένων του ταχογράφου. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται 

Καταδίωξη μιας Alfa Romeo Giulia που φωσφορίζει (video)

Από χιλιόμετρα μακριά είναι πλέον ορατή η Alfa Romeo Giulia, όχι λόγω της πρόσφατης ήπιας ανανέωσης που υπέστη, αλλά εξαιτίας