Breaking News

Έρχεται το νέο «βασιλικό» Skoda Kushak (video)

Έρχεται το νέο «βασιλικό» Skoda Kushak (video)

Το χαρτοφυλάκιο με τα SUV της θα διευρύνει η Skoda, καθώς ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ακόμα μοντέλο.

Ο λόγος για το επερχόμενο Kushak, ένα μεσαίου μεγέθους SUV, το οποίο όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία παραμένει προς το παρόν στο σκοτάδι.

Η τσέχικη εταιρεία επέλεξε το όνομα Kushak που σημαίνει βασιλιάς ή αυτοκράτορας. Προέρχεται από τη Σανσκριτική αρχαία γλώσσα, ενώ σύμφωνα με την ινδουιστική μυθολογία δημιουργήθηκε από το θεό Βράχμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βασίζεται στο πρωτότυπο Vision In Concept που παρουσίασε η Skoda το 2020 και θα δομηθεί πάνω στην πλατφόρμα MQB-A0-IN.

Διαβάστε επίσης: Το πιο γρήγορο περιπολικό Skoda Octavia

Πιθανότατα να χρησιμοποιεί και τον ίδιο κινητήρα, δηλαδή έναν turbo βενζίνης 1.5 λίτρων, απόδοσης 150 ίππων και 250 Nm ροπής, ο οποίος μάλλον θα συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων, ενώ θα επιτρέπει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 8,7 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 195 χλμ./ώρα.

Το νέο Kushak δεν προορίζεται για την Ευρώπη, αλλά για την Ινδία, όπου θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Μάρτιο και θα λανσαριστεί στην τοπική αγορά το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη Skoda το νέο Kushak θα διαθέτει κομψή σχεδίαση, ανώτερη άνεση και ασφάλεια, καθώς και εξαιρετική αναλογία ποιότητας/τιμής, καλύπτοντας έτσι τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από τους εκλεπτυσμένους Ινδούς πελάτες.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
KushakSKODASUVΙνδίαόνομα

Related Articles

Ξεχάστε τα ντουμάνια από εξατμίσεις φορτηγών-Ήρθε το νέο ηλεκτρικό Volkswagen e-Crafter

Μια από τις σημαντικότερες αιτίες για την ατμοσφαιρική ρύπανση στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι τα φορτηγά. Ειδικά στην Ελλάδα ο

Σωρεία παραβάσεων στα σχολικά λεωφορεία της χώρας

Τα οχήματα που μεταφέρουν παιδιά στα σχολεία οφείλουν να είναι άψογα συντηρημένα, να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και οι

To νέο Hyundai Kite που μετατρέπεται σε τζετ σκι

Μακριά από την επιδημία των SUV μοντέλων η Hyundai παρουσιάζει στο Σαλόνι της Γενεύης το νέο Kite. Πρόκειται για ένα