Breaking News

Έξι λόγοι για να αγοράσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο (video)

Έξι λόγοι για να αγοράσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο (video)

Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ξεκάθαρα η ηλεκτροκίνηση, ωστόσο ακόμα μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τη νέα αυτή εναλλακτική μορφή ενέργειας για τις μετακινήσεις του.

H SEAT λοιπόν προσπαθεί να κάμψει τις όποιες αμφιβολίες σας για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και παρουσιάζει έξι λόγους που ίσως σας κάνουν να αλλάξατε άποψη. Αρχικά η ισπανική εταιρεία τονίζει ότι τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους, επομένως βοηθάτε την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα, ενώ αποκτάτε έμπρακτα οικολογική συνείδηση.

Ο πρώτος όμως βασικός λόγος για να επιλέξει κάποιος να μπει στην πρίζα της ηλεκτροκίνησης είναι ότι γλυτώνει σε μεγάλο βαθμό από τον καθημερινό πονοκέφαλο της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα επιτρέπεται να κυκλοφορούν νόμιμα στις λεωφορειολωρίδες. Μάλιστα στη Μαδρίτη υπάρχουν ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας αποκλειστικά για οχήματα με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

Το δεύτερο προνόμιο των ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων είναι ότι οι οδηγοί τους στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν ταλαιπωρούνται να βρουν θέση στάθμευσης. Αυτό διότι παρέχεται δωρεάν ή με χαμηλό χρηματικό αντίτιμο πρόσβαση σε πολλά πάρκινγκ.

Τρίτο όφελος είναι η ελεύθερη κυκλοφορία στα αστικά κέντρα, καθώς για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα δεν ισχύει, για ευνόητους λόγους, η απαγόρευση εισόδου στις ελεγχόμενες ζώνες κυκλοφορίας οχημάτων χαμηλών εκπομπών ρύπων. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι σχεδόν 300 ευρωπαϊκές πόλεις έχουν λάβει παρόμοια μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας ρυπογόνων οχημάτων και ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται.

Το τέταρτο επιχείρημα της SEAT για τη διάδοση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων είναι ότι ήδη στην Ευρώπη λειτουργούν πάνω από 150.000 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης και αυτό είναι μόνο η αρχή. Παράλληλα παρέχονται από τις κυβερνήσεις οικονομικά κίνητρα για την εγκατάσταση σημείων φόρτισης σε σπίτια, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα.

Το πέμπτο «όπλο» στη φαρέτρα των ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων είναι ότι διαρκώς η αυτονομία τους αυξάνεται., χάρη στην εξέλιξη των μπαταριών τους. Το ηλεκτροκίνητο SEAT Mii για παράδειγμα μπορεί να διανύσει 260 χλμ. με μια μόνο φόρτιση. Μπορεί η αγορά ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου να κοστίζει περισσότερα χρήματα από ένα βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο, ωστόσο η απόσβεση έρχεται χάρη στο χαμηλότερο κόστος συντήρησης και κατανάλωσης (υπολογίζεται ότι με 1 ευρώ διανύεις 100 χλμ.).

Έκτο και ίσως σημαντικότερα δέλεαρ για να βάλετε στο γκαράζ σας ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο είναι ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η αγορά τους επιδοτείται με 3.000 έως 5.000 ευρώ, ενώ  παρέχονται και αρκετές φοροαπαλλαγές.Related Articles

Η Volkswagen χάρισε ένα cabrio Beetle για ιατρικούς σκοπούς

To κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε η Volkswagen Αμερικής, η οποία έκανε δωρεά στο ακαδημαϊκό Νευροεπιστημονικό Ινστιτούτο Erlanger ένα ολοκαίνουργιο Beetle

Oι τελευταίες 30 συλλεκτικές Bentley Mulsanne

Την ερχόμενη άνοιξη η Bentley θα τερματίσει οριστικά την παραγωγή της υπερπολυτελούς Mulsanne. Η βρετανική εταιρεία θα κουνήσει λευκό μαντήλι

Τρελή μετατροπή ενός Fiat Uno με οχτώ τροχούς! (video)

Εκεί που σταματάει η λογική ξεκινάει η δράση του ρωσικού καναλιού Garage 54 στο YouTube. Δεν είναι η πρώτη φορά

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<