Breaking News

Τράκτορας χωρίς καμπίνα από τη Volvo (video)

Τράκτορας χωρίς καμπίνα από τη Volvo (video)

Είμαστε σίγουροι ότι διαβάζοντας τον παραπάνω τίτλο η πρώτη ερώτηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι που θα κάθεται ο επαγγελματίας οδηγός του φορτηγού;

Η Volvo λοιπόν παρουσίασε ένα καινοτόμο τράκτορα, ονόματι Vera, ο οποίος όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες δε διαθέτει καμπίνα, ενώ είναι σχεδόν επίπεδος. Στην ουσία πρόκειται για μια πλατφόρμα με τέσσερις τροχούς.  Αυτό συμβαίνει διότι μπορεί να κινείται εντελώς αυτόνομα. Φυσικά δε θα κόβει βόλτες έτσι άσκοπα, αλλά θα μπορεί να μεταφέρει ακόμα και μεγάλα τρέιλερ από τα ήδη υπάρχοντα μάλιστα.

Παράλληλα η σουηδική εταιρία μας ενημερώνει ότι ο εν λόγω νέου τύπου τράκτορας πέρα από αυτόνομος είναι και ηλεκτροκίνητος, καθώς ενσωματώνει τη σχετική τεχνογνωσία, το σύστημα κίνησης και τις μπαταρίες που διαθέτουν τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της Volvo.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινείται στο δρόμο σχεδόν αθόρυβα, σε πλήρη αντίθεση με τα μεγάλα φορτηγά, επομένως τα δρομολόγια του μπορεί να γίνονται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, ενώ εκπέμπει μηδενικούς ρύπους κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για το περιβάλλον.

Στόχος του συγκεκριμένου τράκτορα είναι να προσφέρει λύσεις σε εταιρείες που έχουν την ανάγκη καθημερινών μεταφορικών αναγκών μεγάλου όγκου προϊόντων μεταξύ κομβικών σημείων, διανύοντας σχετικά μικρές αποστάσεις με απόλυτη ακρίβεια χρόνου.

Αφορμή για τη δημιουργία του στάθηκε η διαρκής άνοδος της κατανάλωσης καυσίμων, η αύξηση της αστικοποίησης και η ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η πορεία του θα παρακολουθείται διαρκώς από ένα κέντρο ελέγχου μεταφορών, το οποίο θα γνωρίζει την πρόοδο του δρομολογίου, το επίπεδο της μπαταρίας, την ακριβή θέση του τράκτορα, το φορτίο και άλλες σημαντικές παραμέτρους.


Tags assigned to this article:
VeraVolvoτράκτοραςφορτηγό

Related Articles

Μπόνους 9.656 ευρώ θα δώσει η Porsche σε κάθε υπάλληλο της

Την είδηση αυτή πρέπει να διαβάσουν ορισμένοι Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι ακόμα και όταν καταγραφούν μεγάλα κέρδη, με πρόφαση την

Ο Πίτερ Παν επιστρέφει με το Kia KED-12 (video)

Μια φορά και έναν καιρό η Kia αποφάσισε να ξαναζωντανέψει ένα ήρωα των παιδικών μας χρόνων, το διάσημο Πίτερ Παν.

Πάρκαρε με χειρόφρενο μεγάλο βαν (video)

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν προτείνουμε αυτή τη μέθοδο παρκαρίσματος σε δημόσιους δρόμους, καθώς το εν λόγω εγχείρημα πραγματοποιήθηκε από